30 minuts (TV3)
El CEESC exigeix a la DGAIA que s'afanyi a "enquadrar aquests fets en l'efectiu ple desplegament de l'estratègia de país dissenyada de manera transversal" i que respon a una situació d'emergència "a la qual no s'hauria d'haver arribat", lamenta.

 

 

El Col·legi d'Educadors condemna "l'atac" a joves estrangers tutelats de Castelldefels
L'entitat subratlla que els centres no poden ser dissenyats com espais provisionals i reclama "suport i cura" als professionals que atenen els joves

El Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya (CEESC) ha condemnat "l'atac" del passat cap de setmana als menors d'edat no acompanyats que vivien temporalment en una casa de colònies de Castelldefels i que aquest dilluns van ser traslladats. A parer del col·lectiu, les actituds "xenòfobes explícites" dels atacants no es poden interpretar com uns fets aïllats, atès que "recentment es va viure una situació similar en un altre municipi", en relació als fets de Canet de Mar.

Una de les qüestions que critica CEESC és la resposta residencial que es dona a l'arribada de menors d'edat estrangers, amb centres d'acollida dissenyats com a "espais provisionals". El Col·legi subratlla que aquests centres esdevenen "la llar" dels joves que acullen, per la qual cosa, la provisionalitat no contribueix a fer-los "sentir protegits". "No podem estar d'acord en oferir les respostes residencials -que celebrem- sense els projectes i els equips educatius necessaris, o sense tenir en compte la població d'acollida", diu.

Paral·lelament, reclama "suport i cura" als professionals que han d'atendre aquest col·lectiu perquè a més d'haver-se vist "directament afectats per aquests incidents", "fa molt de temps que viuen la pressió d'un sistema extremadament tensionat".

És per això que el CEESC exigeix a la DGAIA que s'afanyi a "enquadrar aquests fets en l'efectiu ple desplegament de l'estratègia de país dissenyada de manera transversal" i que respon a una situació d'emergència "a la qual no s'hauria d'haver arribat", lamenta.

Segons CEESC es tracta d'un "racisme estructural" que contrasta amb el fet que la societat s'ha expressat "de manera clara, massiva i repetida" a favor de l'acollida. A més, l'entitat reclama a la DGAIA solucions a la situació tot recordant que de fa temps denuncien la manca de recursos per fer-hi front.

Notícies relacionades
Un programa terapèutic amb gossos treballarà amb les emocions i relacions socials de gent gran i joves
La iniciativa de l'Ajuntament del Prat pretén reduir el sentiment de soledat de les persones grans que viuen en residències i enfortir valors socials als joves
Entitats i partits reaccionen a la proposta “racista” del PP d'ajornar l'expulsió a les dones migrades si donen els fills en adopció
L'alcaldessa de Barcelona demana votar el 28-A per impedir que aquesta “gentussa” arribi al poder
La coordinació entre metges del CAP i logopedes, clau per a la detecció precoç d’infants amb autisme
Defugir la mirada de l’adult, no assenyalar amb el dit i la falta d’expressivitat són alguns dels signes d’alerta que presenta un nadó amb TEA
Entitats i administració denuncien els atacs contra els centres que acullen joves migrants sols
La Taula del Tercer Sector ha rebutjat i condemnat el que considera que són “atacs racistes i intolerables, tractant-se d’agressions a menors”
 
Veure més notícies
 
Cultura popular
La cultura popular catalana serà la protagonista del Festival 48 Timer de Copenhaguen
Serà en el marc del 32è Aplec Internacional, organitzat per Adifolk i el Departament de Cultura, que ja han donat a conèixer l'avant-programa.
L'Assemblea General escull Rosa Maria Provencio com a nova presidenta de l'Ens
Durant la trobada, les federacions també han aprovat la incorporació de l'Agrupació de les Comissions i Penyes Taurines de les Terres de l'Ebre
 


AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93 452 73 71