L'increment és de 166 euros mensuals en el cas de llar residència i de 66 euros en el cas de llar amb suport.

 

 

Incrementen els diners de butxaca per a les persones amb discapacitat derivada de malaltia mental que viuen en residències
Aquesta mesura beneficia a més de 2.200 usuaris dels serveis de llar amb suport i llar residència

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha incrementat els diners per a despeses personals o de butxaca per a les persones amb diversitat funcional derivada de malaltia mental que viuen en serveis residencials, concretament, en serveis de llar amb suport i llar residència.

L'increment és de 166 euros mensuals en el cas de llar residència i de 66 euros en el cas de llar amb suport. "L'objectiu d'aquesta mesura és afavorir encara més l'autonomia de les persones usuàries d'aquests serveis i potenciar la vessant comunitària", ha afirmat el secretari d'Afers Socials i Famílies, Francesc Iglesies, que assenyala també que "la possibilitat de disposar de més diners de butxaca contribueix a tenir més llibertat i més responsabilitat, elements essencials per a la seva autonomia i dret a decidir".

En la determinació de la participació de la persona beneficiària de les prestacions de servei no gratuïtes se li ha de garantir una quantitat dels seus ingressos per a despeses personals. Aquest import és conegut com a diners de butxaca i el seu càlcul, que varia segons el tipus de servei, està referit a l'Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya (IRSC), actualment fixat en 7.967,73 euros anuals.

En el cas de les persones amb problemàtica social derivada de malaltia mental, aquest increment passa del 75% al 100% en el cas llar amb suport i del 50 al 60% en llar residència. Això significa que hi haurà una proporció més elevada de persones usuàries d'aquests serveis amb copagament zero, que podrien passar de disposar 497,98 euros mensuals a 663,98 euros per les seves despeses personals, en el primer cas, i de 331,99 euros mensuals a 398,39 euros, en el segon cas.

Així, aquest augment implica que l'aportació de l'Administració en el finançament d'aquestes places residencials s'incrementa en gairebé 2,5 milions d'euros fruit de la disminució equivalent en copagament dels usuaris.

Es calcula que aquesta mesura beneficia a més de 2.200 usuaris i usuàries dels serveis de llar amb suport i llar residència per a persones amb problemàtica social derivada de malaltia mental.

Notícies relacionades
Amics de la Gent Gran afirma en un estudi que cal desestigmatitzar la soledat per no viure-la amb angoixa
Una de les estratègies proposades per combatre la soledat passa per l’acceptació
Excloure els infants de l'educació sexual “deixa sense protecció” els més vulnerables, segons els experts
L'ONG Sida Studi reclama que les nenes i els nens puguin decidir sobre les seves sexualitats i que no pateixin cap discriminació
Manresa instal·larà comptadors solidaris a habitatges ocupats per persones en situació de pobresa
Per garantir els drets bàsics, l'ajuntament farà les instal·lacions encara que no tingui permís dels propietaris, només si són grans tenidors
Catalunya recupera, per fi, els articles suspesos de la llei contra els desnonaments i la pobresa energètica
El Tribunal Constitucional desestima els recursos del govern espanyol que impugnaven el lloguer social i la cessió obligatòria d'habitatges dels bancs
 
Veure més notícies
 
Cultura popular
Les bandes musicals de Catalunya actuaran a l’Alguer per segellar una col·laboració entre ambdós territoris
La cita serà diumenge 10 de febrer a l'església de Sant Miquel de la localitat italiana.
L’antropòloga Josefina Roma, premi Joan Amades de Cultura Popular i Tradicional
La investigadora va participar en el número especial dedicat a Joan Amades de la revista 'Canemàs', que edita l’Ens
 


AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93 452 73 71