L'increment és de 166 euros mensuals en el cas de llar residència i de 66 euros en el cas de llar amb suport.

 

 

Incrementen els diners de butxaca per a les persones amb discapacitat derivada de malaltia mental que viuen en residències
Aquesta mesura beneficia a més de 2.200 usuaris dels serveis de llar amb suport i llar residència

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha incrementat els diners per a despeses personals o de butxaca per a les persones amb diversitat funcional derivada de malaltia mental que viuen en serveis residencials, concretament, en serveis de llar amb suport i llar residència.

L'increment és de 166 euros mensuals en el cas de llar residència i de 66 euros en el cas de llar amb suport. "L'objectiu d'aquesta mesura és afavorir encara més l'autonomia de les persones usuàries d'aquests serveis i potenciar la vessant comunitària", ha afirmat el secretari d'Afers Socials i Famílies, Francesc Iglesies, que assenyala també que "la possibilitat de disposar de més diners de butxaca contribueix a tenir més llibertat i més responsabilitat, elements essencials per a la seva autonomia i dret a decidir".

En la determinació de la participació de la persona beneficiària de les prestacions de servei no gratuïtes se li ha de garantir una quantitat dels seus ingressos per a despeses personals. Aquest import és conegut com a diners de butxaca i el seu càlcul, que varia segons el tipus de servei, està referit a l'Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya (IRSC), actualment fixat en 7.967,73 euros anuals.

En el cas de les persones amb problemàtica social derivada de malaltia mental, aquest increment passa del 75% al 100% en el cas llar amb suport i del 50 al 60% en llar residència. Això significa que hi haurà una proporció més elevada de persones usuàries d'aquests serveis amb copagament zero, que podrien passar de disposar 497,98 euros mensuals a 663,98 euros per les seves despeses personals, en el primer cas, i de 331,99 euros mensuals a 398,39 euros, en el segon cas.

Així, aquest augment implica que l'aportació de l'Administració en el finançament d'aquestes places residencials s'incrementa en gairebé 2,5 milions d'euros fruit de la disminució equivalent en copagament dels usuaris.

Es calcula que aquesta mesura beneficia a més de 2.200 usuaris i usuàries dels serveis de llar amb suport i llar residència per a persones amb problemàtica social derivada de malaltia mental.

Notícies relacionades
Vuit de cada deu catalans pensa que la pobresa infantil ha de convertir-se en una prioritat pel futur Govern
Un 23% dels enquestats per l'organització Save the Children ha hagut de reduir despeses en alimentació
La donació i el trasplantament d'òrgans augmenten un 18% enguany
Durant aquest primer trimestre de l'any 2019 s'han obtingut 105 donants cadàver vàlids
Salut es compromet a impulsar una llei de l'eutanàsia i del suïcidi assistit
La consellera Vergés està “decidida” a tirar-la endavant després del cas de l'home de Madrid que va ajudar a morir la seva dona amb malaltia terminal
Creix un 70% el nombre de dones embarassades amb diabetis gestacional en deu anys
El nombre de dones amb aquesta patologia durant l’embaràs va passar del 3,8% d'incidència l’any 2006, al 6,5% el 2015
 
Veure més notícies
 
Cultura popular
62 colles participaran en la Ciutat Gegantera 2019 a Castellbisbal
Prèviament, se celebrarà la XII Fira del Món Geganter a Castellterçol (27-28 abril)
Riudoms dona el tret de sortida per al 2n Concurs Nacional d'Enceses del proper 4 de maig
La colla amfitriona de Riudoms participarà en una encesa de lluïment fora de concurs
 


AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93 452 73 71