L'increment és de 166 euros mensuals en el cas de llar residència i de 66 euros en el cas de llar amb suport.

 

 

Incrementen els diners de butxaca per a les persones amb discapacitat derivada de malaltia mental que viuen en residències
Aquesta mesura beneficia a més de 2.200 usuaris dels serveis de llar amb suport i llar residència

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha incrementat els diners per a despeses personals o de butxaca per a les persones amb diversitat funcional derivada de malaltia mental que viuen en serveis residencials, concretament, en serveis de llar amb suport i llar residència.

L'increment és de 166 euros mensuals en el cas de llar residència i de 66 euros en el cas de llar amb suport. "L'objectiu d'aquesta mesura és afavorir encara més l'autonomia de les persones usuàries d'aquests serveis i potenciar la vessant comunitària", ha afirmat el secretari d'Afers Socials i Famílies, Francesc Iglesies, que assenyala també que "la possibilitat de disposar de més diners de butxaca contribueix a tenir més llibertat i més responsabilitat, elements essencials per a la seva autonomia i dret a decidir".

En la determinació de la participació de la persona beneficiària de les prestacions de servei no gratuïtes se li ha de garantir una quantitat dels seus ingressos per a despeses personals. Aquest import és conegut com a diners de butxaca i el seu càlcul, que varia segons el tipus de servei, està referit a l'Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya (IRSC), actualment fixat en 7.967,73 euros anuals.

En el cas de les persones amb problemàtica social derivada de malaltia mental, aquest increment passa del 75% al 100% en el cas llar amb suport i del 50 al 60% en llar residència. Això significa que hi haurà una proporció més elevada de persones usuàries d'aquests serveis amb copagament zero, que podrien passar de disposar 497,98 euros mensuals a 663,98 euros per les seves despeses personals, en el primer cas, i de 331,99 euros mensuals a 398,39 euros, en el segon cas.

Així, aquest augment implica que l'aportació de l'Administració en el finançament d'aquestes places residencials s'incrementa en gairebé 2,5 milions d'euros fruit de la disminució equivalent en copagament dels usuaris.

Es calcula que aquesta mesura beneficia a més de 2.200 usuaris i usuàries dels serveis de llar amb suport i llar residència per a persones amb problemàtica social derivada de malaltia mental.

Notícies relacionades
FaPaC critica l'opacitat d'Educació, la manca de planificació i el tancament de places públiques
L'entitat lamenta, un any més, la “clara aposta” del Departament per l'educació concertada
El Síndic insta la DGAIA a protegir "de manera immediata" els infants que dormen en esglésies i carrers de Barcelona
La situació detectada suposa una vulneració flagrant de la Convenció dels drets de l'infant, segons denuncia la institució
'Desprotegides, malgrat tot': un reportatge mostra el desemparament de les víctimes de violència masclista
Els jutjats de Catalunya són els que menys ordres de protecció concedeixen de tot l'Estat espanyol
Barcelona guanya el primer judici sobre pobresa energètica
Endesa haurà de pagar 10.000 euros per haver tallat la llum a una família vulnerable
 
Veure més notícies
 
Cultura popular
Pensem, l’enllaç entre el món acadèmic i l’opinió pública
Un llibre per a conèixer les festes del mar catalanes
 


AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93 452 73 71