El Síndic ha anunciat que es durà a terme l'elaboració d'un protocol amb l'objectiu de recomanar "fortament les bones pràctiques necessàries per prevenir els abusos arreu dels establiments religiosos on hi hagi activitats amb infants".

 

 

El Síndic crea una comissió amb experts externs per "saber la veritat" sobre els abusos sexuals a infants en institucions catòliques
El defensor del poble s'ha reunit amb l'Abat de Montserrat i li demana cooperació i el registre dels infants que han passat pel monestir

"Fins ara l'església catòlica ha tingut una reacció poc transparent davant els casos d'abús sexual a infants en les seves institucions". Així de contundent s'ha mostrat el Síndic de Greuges en la seva compareixença davant els mitjans de comunicació aquest divendres. Per aquest motiu, demana "de manera específica" a les autoritats d'aquesta institució que cooperin en la investigació.

Sota el paraigües d'aquesta comissió, el Síndic ha anunciat que es durà a terme l'elaboració d'un protocol amb l'objectiu de recomanar "fortament les bones pràctiques necessàries per prevenir els abusos arreu dels establiments religiosos on hi hagi activitats amb infants".

El Síndic considera que, si bé la lluita contra l'abús sexual infantil és transversal i afecta totes les administracions i entitats civils o religioses, el lideratge efectiu de les polítiques i de les mesures de protecció de la infància i l'adolescència correspon al departament que té atribuïda la protecció de la infància i al Departament d'Educació, "en tant que l'escola és un dels principals espais de la vida dels infants".

A més, Ribó també ha explicat que dissenyaran accions de polítiques de "reparació de les víctimes dels abusos". En aquest sentit, el Síndic ha assegurat que "no volem innovar sinó que ens basem en l'experiència de molts altres països".

Juntament amb el Síndic ha comparegut l'adjunta per a la defensa dels drets de la infància i l'adolescència, Maria Jesús Larios, qui ha assegurat que "les persones que han comès abusos i els responsables que n'han estat encobridors han d'assumir responsabilitats en els diferents ordres". Així, al marge de les que es puguin derivar en l'àmbit canònic, els membres de l'Església catòlica han de respondre en els àmbits civils i penals que corresponguin.

De moment, el Síndic s'ha reunit aquest dijous amb l'Abat de Montserrat i li ha demanat un registre de tots els infants atesos aquests anys al monestir i les mesures que s'han pres per evitar casos d'abusos sexuals a menors. Ribó ha demanat "transparència i cooperació" en la investigació que ha iniciat la institució.

Notícies relacionades
Vuit de cada deu catalans pensa que la pobresa infantil ha de convertir-se en una prioritat pel futur Govern
Un 23% dels enquestats per l'organització Save the Children ha hagut de reduir despeses en alimentació
La donació i el trasplantament d'òrgans augmenten un 18% enguany
Durant aquest primer trimestre de l'any 2019 s'han obtingut 105 donants cadàver vàlids
Salut es compromet a impulsar una llei de l'eutanàsia i del suïcidi assistit
La consellera Vergés està “decidida” a tirar-la endavant després del cas de l'home de Madrid que va ajudar a morir la seva dona amb malaltia terminal
Creix un 70% el nombre de dones embarassades amb diabetis gestacional en deu anys
El nombre de dones amb aquesta patologia durant l’embaràs va passar del 3,8% d'incidència l’any 2006, al 6,5% el 2015
 
Veure més notícies
 
Cultura popular
62 colles participaran en la Ciutat Gegantera 2019 a Castellbisbal
Prèviament, se celebrarà la XII Fira del Món Geganter a Castellterçol (27-28 abril)
Riudoms dona el tret de sortida per al 2n Concurs Nacional d'Enceses del proper 4 de maig
La colla amfitriona de Riudoms participarà en una encesa de lluïment fora de concurs
 


AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93 452 73 71