Les famílies beneficiàries rebran una targeta carregada amb 100 euros per fill o filla, per adquirir roba d’hivern en establiments de Decathlon.

 

 

La Creu Roja distribuirà vestuari d’hivern a prop de 1.500 infants en situació vulnerable
La campanya, amb una dotació econòmica de 144.400 euros, està finançada per la Generalitat i fons propis de l’entitat

La Creu Roja ha iniciat, per setè any consecutiu, la campanya de compra de vestuari d’hivern adreçada a les famílies ateses en projectes d’Intervenció Social de l’entitat. Fins al 25 de novembre, 1.444 infants de famílies amb dificultats socioeconòmiques rebran targetes de prepagament per a la compra de roba i calçat en botigues esportives.

La iniciativa, a la qual s’ha destinat un import de 144.400 euros, està finançada pel Departament Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat i la Creu Roja. Un total de 81 assemblees locals i comarcals d’arreu de Catalunya ja han començat a distribuir aquests ajuts entre les persones beneficiàries.

Les famílies rebran una targeta de prepagament carregada amb 100 euros per fill o filla, per adquirir roba d’hivern, com ara abrics, dessuadores o guants, en establiments de Decathlon. Excepcionalment, en els territoris on no existeixi aquesta opció, es lliuraran imports econòmics a les famílies per comprar el vestuari en comerços de proximitat o l’entitat farà el pagament directament a les botigues.

A través d'aquest tipus d'acció es vol garantir l’oportunitat d’accés bàsic a vestuari i calçat i permetre que les famílies realitzin les compres de forma normalitzada. Aquestes ajudes suposen un suport a l'economia de les persones ateses que, d’aquesta manera, poden donar resposta a altres necessitats familiars.

El 28,5% d’infants catalans estan en risc de pobresa (Idescat, 2018) i que més del 40% de les famílies ateses per la Creu Roja en programes vinculats a l'extrema vulnerabilitat es troben en situació de pobresa crònica o persistent. El 81% de famílies que necessita ajut de l’entitat té infants a càrrec, segons l’Observatori de Vulnerabilitat (2018) de l’entitat.

Notícies relacionades
Un de cada cinc joves d'entre 14 i 18 anys s'ha emborratxat durant l'últim mes
L'Agència de Salut Pública de Catalunya llança una campanya que posa l’accent en la prevenció comunitària de l'alcohol
Barcelona evita 10.000 talls i atén 50.000 persones per pobresa energètica en un any i mig
Entitats socials reclamen a la Generalitat que les empreses energètiques assumeixin els deutes de les famílies
Més d'un 20% de les persones que han tingut un infart noten canvis en les relacions sexuals
A Catalunya es produeixen 6.500 infarts anuals
La nova edició del festival Músiques Sensibles presenta un total de 10 concerts
El cicle que uneix música i activisme social dura fins al pròxim 23 de novembre
 
Veure més notícies
 
Cultura popular
Contes per apropar la sardana als més petits
‘Famílies en xarxa’, ‘Vincles per la diversitat’ i ‘La Troca’, guanyadors dels Premis Francesc Candel
 


AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93 452 73 71