Les famílies beneficiàries rebran una targeta carregada amb 100 euros per fill o filla, per adquirir roba d’hivern en establiments de Decathlon.

 

 

La Creu Roja distribuirà vestuari d’hivern a prop de 1.500 infants en situació vulnerable
La campanya, amb una dotació econòmica de 144.400 euros, està finançada per la Generalitat i fons propis de l’entitat

La Creu Roja ha iniciat, per setè any consecutiu, la campanya de compra de vestuari d’hivern adreçada a les famílies ateses en projectes d’Intervenció Social de l’entitat. Fins al 25 de novembre, 1.444 infants de famílies amb dificultats socioeconòmiques rebran targetes de prepagament per a la compra de roba i calçat en botigues esportives.

La iniciativa, a la qual s’ha destinat un import de 144.400 euros, està finançada pel Departament Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat i la Creu Roja. Un total de 81 assemblees locals i comarcals d’arreu de Catalunya ja han començat a distribuir aquests ajuts entre les persones beneficiàries.

Les famílies rebran una targeta de prepagament carregada amb 100 euros per fill o filla, per adquirir roba d’hivern, com ara abrics, dessuadores o guants, en establiments de Decathlon. Excepcionalment, en els territoris on no existeixi aquesta opció, es lliuraran imports econòmics a les famílies per comprar el vestuari en comerços de proximitat o l’entitat farà el pagament directament a les botigues.

A través d'aquest tipus d'acció es vol garantir l’oportunitat d’accés bàsic a vestuari i calçat i permetre que les famílies realitzin les compres de forma normalitzada. Aquestes ajudes suposen un suport a l'economia de les persones ateses que, d’aquesta manera, poden donar resposta a altres necessitats familiars.

El 28,5% d’infants catalans estan en risc de pobresa (Idescat, 2018) i que més del 40% de les famílies ateses per la Creu Roja en programes vinculats a l'extrema vulnerabilitat es troben en situació de pobresa crònica o persistent. El 81% de famílies que necessita ajut de l’entitat té infants a càrrec, segons l’Observatori de Vulnerabilitat (2018) de l’entitat.

Notícies relacionades
El tercer sector denuncia que el 155 va ser "un atac" que ha llastrat la tasca de les entitats
La Taula del Tercer Sector i La Confederació han alertat que "la burocratització" i les incidències en els pagaments han malmès el funcionament de l'acció social
L'Observatori contra l'Homofòbia presentarà una radiografia mensual davant l'augment d'incidències registrades
Els casos atesos en el primer trimestre de 2019 per l'ens s'han doblat respecte al 2018 i ja s'acumulen 35 incidències
Un programa terapèutic amb gossos treballarà amb les emocions i relacions socials de gent gran i joves
La iniciativa de l'Ajuntament del Prat pretén reduir el sentiment de soledat de les persones grans que viuen en residències i enfortir valors socials als joves
Entitats i partits reaccionen a la proposta “racista” del PP d'ajornar l'expulsió a les dones migrades si donen els fills en adopció
L'alcaldessa de Barcelona demana votar el 28-A per impedir que aquesta “gentussa” arribi al poder
 
Veure més notícies
 
Cultura popular
Presenten el calendari del Campionat de Catalunya de sardana esportiva 2019
La competició se celebrarà entre els mesos de maig i novembre
La cultura popular catalana serà la protagonista del Festival 48 Timer de Copenhaguen
Serà en el marc del 32è Aplec Internacional, organitzat per Adifolk i el Departament de Cultura, que ja han donat a conèixer l'avant-programa.
 


AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93 452 73 71