Les famílies beneficiàries rebran una targeta carregada amb 100 euros per fill o filla, per adquirir roba d’hivern en establiments de Decathlon.

 

 

La Creu Roja distribuirà vestuari d’hivern a prop de 1.500 infants en situació vulnerable
La campanya, amb una dotació econòmica de 144.400 euros, està finançada per la Generalitat i fons propis de l’entitat

La Creu Roja ha iniciat, per setè any consecutiu, la campanya de compra de vestuari d’hivern adreçada a les famílies ateses en projectes d’Intervenció Social de l’entitat. Fins al 25 de novembre, 1.444 infants de famílies amb dificultats socioeconòmiques rebran targetes de prepagament per a la compra de roba i calçat en botigues esportives.

La iniciativa, a la qual s’ha destinat un import de 144.400 euros, està finançada pel Departament Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat i la Creu Roja. Un total de 81 assemblees locals i comarcals d’arreu de Catalunya ja han començat a distribuir aquests ajuts entre les persones beneficiàries.

Les famílies rebran una targeta de prepagament carregada amb 100 euros per fill o filla, per adquirir roba d’hivern, com ara abrics, dessuadores o guants, en establiments de Decathlon. Excepcionalment, en els territoris on no existeixi aquesta opció, es lliuraran imports econòmics a les famílies per comprar el vestuari en comerços de proximitat o l’entitat farà el pagament directament a les botigues.

A través d'aquest tipus d'acció es vol garantir l’oportunitat d’accés bàsic a vestuari i calçat i permetre que les famílies realitzin les compres de forma normalitzada. Aquestes ajudes suposen un suport a l'economia de les persones ateses que, d’aquesta manera, poden donar resposta a altres necessitats familiars.

El 28,5% d’infants catalans estan en risc de pobresa (Idescat, 2018) i que més del 40% de les famílies ateses per la Creu Roja en programes vinculats a l'extrema vulnerabilitat es troben en situació de pobresa crònica o persistent. El 81% de famílies que necessita ajut de l’entitat té infants a càrrec, segons l’Observatori de Vulnerabilitat (2018) de l’entitat.

Notícies relacionades
El documental 'Petitet' sacseja les xarxes socials i recupera la memòria de la comunitat gitana de Barcelona
El llargmetratge, que està nominat als Premis Gaudí, també fa visible una malaltia rara, la miastènia gravis, de la mà del músic Joan Ximénez
La Marató de Donants arriba a l'equador i s'acosta a les 4.000 donacions
L'objectiu de la iniciativa, que acaba aquest divendres 18 de gener, és remuntar les reserves de sang després de les festes nadalenques
Catalunya, referent mundial de trasplantaments d'òrgans per cinquè any consecutiu
El 2018 s'han dut a terme un total de 1.149 intervencions, un 3,9% més que el 2017.
L'Enquesta de salut de Catalunya incorpora una pregunta sobre la identitat de gènere
Al llarg del primer semestre s'entrevistaran fins a 2.500 persones arreu del territori
 
Veure més notícies
 
Cultura popular
S'obre el termini per als Premis Capital de la Sardana 2019
Els guanyadors de les 8 categories es donaran a conèixer al mes de març a Perpinyà
Èxit de participació en la primera edició de la Nit del Pessebre
Una seixantena d'associacions de pessebristes van convidar els assistents a gaudir d'aquesta tradició nadalenca d'una manera diferent
 


AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93 452 73 71