Crèdit: ACN | Mar Rovira
Fa massa anys que la comunitat educativa suporta les retallades, “que encara s’han de revertir”, i denuncien que la pròrroga pressupostària, combinada amb el creixement econòmic d’enguany

 

 

Els alumnes tornen a les aules amb una vintena d’escoles en obres
USTEC-STEs, UGT i la CGT reclamen rebaixar les ràtios, que la inversió arribi al 6% del PIB i millores en les condicions del professorat

Una vintena d’escoles han començat el curs aquest dimecres, quan encara hi ha obres per enllestir. El conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, es va excusar fa tan sols una setmana, quan va justificar els retards en l’execució de les instal·lacions amb l’aplicació del 155 i les pluges de l’estiu.

Això no ha evitat, però, que unes 300 persones hagin protestat davant de l’escola de Verges per reclamar un nou centre educatiu unificat o que els alumnes del nou institut de Mollerussa comencin les classes de manera provisional en un antic hotel, el Cal Duch. Tampoc que a l’escola Ignasi Iglésias del barri de Sant Andreu de Barcelona no han pogut fer ús del pati, que encara està aixecat. A aquests retards, cal sumar que el nombre de barracons tampoc disminueix i es manté per sobre del miler.

Els sindicats es queixen
Davant d’aquesta situació, els sindicats no han tardat a pronunciar-se. USTEC-STEs es lamenta que el retorn a les aules comença “sense cap milloraˮ, la UGT exigeix “el compliment dels acords signatsˮ que passen per millorar les ràtios i augmentar les plantilles, i CGT d’Ensenyament reclama “revertir les retalladesˮ i “recuperar la democràcia a les aulesˮ.

En concret, assenyala el sindicat majoritari de l’educació, l’USTEC-STEs, malgrat que gran part de la “paràlisi pressupostària” es deu a l’aplicació de l’article 155 per part de l’Estat espanyol, ja fa massa anys que la comunitat educativa suporta les retallades, “que encara s’han de revertir”, i denuncien que la pròrroga pressupostària, combinada amb el creixement econòmic d’enguany, “ha fet disminuir el percentatge del PIB destinat a l’Educació, que no arriba al 2,04%, mentre que la Llei d’Educació de Catalunya contempla que sigui d’un 6%, un percentatge que s’equipara amb la resta de països europeus.

A més, els sindicats de l’educació fan una crida a reduir les ràtios a les aules. “Les aules no poden continuar plenes de gom a gom”, denuncia la UGT. També la CGT reclama unes ràtios de com a màxim 15 alumnes en l’etapa infantil, de 20 a primària i de 25 a la secundària.

 

Notícies relacionades
Dues fundacions busquen 4.500 € per pagar els lloguers de dos usuaris amb problemes de salut mental
Les fundacions Hàbitat3 i Marianao impulsen una campanya de micromecenatge que s'emmarca en el moviment global i solidari 'Giving Tuesday'
Un de cada cinc joves d'entre 14 i 18 anys s'ha emborratxat durant l'últim mes
L'Agència de Salut Pública de Catalunya llança una campanya que posa l’accent en la prevenció comunitària de l'alcohol
Barcelona evita 10.000 talls i atén 50.000 persones per pobresa energètica en un any i mig
Entitats socials reclamen a la Generalitat que les empreses energètiques assumeixin els deutes de les famílies
La Creu Roja distribuirà vestuari d’hivern a prop de 1.500 infants en situació vulnerable
La campanya, amb una dotació econòmica de 144.400 euros, està finançada per la Generalitat i fons propis de l’entitat
 
Veure més notícies
 
Cultura popular
Contes per apropar la sardana als més petits
‘Famílies en xarxa’, ‘Vincles per la diversitat’ i ‘La Troca’, guanyadors dels Premis Francesc Candel
 


AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93 452 73 71