ACN | Hospital Trueta
Aquest estiu s’han fet un 9% menys de donacions que al 2017, quan la mobilització ciutadana pels atemptats a Barcelona i Cambrils va multiplicar-les durant les últimes setmanes d’agost.

 

 

36.817 persones han donat sang aquest estiu
El Banc de Sang tanca la campanya amb l'objectiu aconseguit de 35.000 donacions

El Banc de Sang tanca aquest diumenge la campanya d’estiu després d’assolir l’objectiu de les 35.000 donacions necessàries per cobrir les necessitats dels hospitals durant els mesos de juliol i agost.

Tot i això, com cada estiu, les donacions han baixat un 30% pel canvi d’hàbits de la ciutadania, per la qual cosa s’han programat més de 200 campanyes el mes de setembre per compensar el descens. Actualment hi ha reserves de sang per a 8 dies, quan el nivell òptim és de 10 a 12 dies. A més, alguns grups sanguinis com l’A- o el O- disposen de reserves per a 2 i 3 dies, respectivament.

Aquest diumenge, i per primer cop, s’ha programat una col·lecta extraordinària a les muntanyes de Montserrat. A la Sala de la Façana, des de les deu del matí i fins a les set de la tarda hi haurà habilitat un espai per a donants. Aquests disposaran d’accés gratuït al cremallera i al pàrquing del Monestir de Montserrat. A més, es recompensarà cada donant amb una entrada al Museu de Montserrat i a l’Espai Audiovisual “Montserrat portes endins”, i podran fer una visita guiada a la Sagristia amb prèvia reserva.

Menys donacions que al 2017
Malgrat que l’objectiu de la temporada estival s’ha aconseguit, aquest estiu s’han fet un 9% menys de donacions que al 2017, quan la mobilització ciutadana pels atemptats a Barcelona i Cambrils va multiplicar-les durant les últimes setmanes d’agost. Només en la setmana següent als atemptats es van fer 8.500 donacions. Malgrat això, les 36.817 donacions dels mesos de juliol i agost de 2018 han permès cobrir les necessitats dels hospitals.

La campanya d’estiu a les xarxes: #omplelabossa
L’altruisme dels donants durant l’estiu també s’ha reflectit a les xarxes socials, on han compartit de manera constant l’etiqueta de la campanya, #omplelabossa, amb imatges de la seva donació o mostrant la bossa de roba que tots els donants de l’estiu han rebut per omplir-la d’experiències.

 

Notícies relacionades
Amics de la Gent Gran afirma en un estudi que cal desestigmatitzar la soledat per no viure-la amb angoixa
Una de les estratègies proposades per combatre la soledat passa per l’acceptació
Excloure els infants de l'educació sexual “deixa sense protecció” els més vulnerables, segons els experts
L'ONG Sida Studi reclama que les nenes i els nens puguin decidir sobre les seves sexualitats i que no pateixin cap discriminació
Manresa instal·larà comptadors solidaris a habitatges ocupats per persones en situació de pobresa
Per garantir els drets bàsics, l'ajuntament farà les instal·lacions encara que no tingui permís dels propietaris, només si són grans tenidors
Catalunya recupera, per fi, els articles suspesos de la llei contra els desnonaments i la pobresa energètica
El Tribunal Constitucional desestima els recursos del govern espanyol que impugnaven el lloguer social i la cessió obligatòria d'habitatges dels bancs
 
Veure més notícies
 
Cultura popular
Les bandes musicals de Catalunya actuaran a l’Alguer per segellar una col·laboració entre ambdós territoris
La cita serà diumenge 10 de febrer a l'església de Sant Miquel de la localitat italiana.
L’antropòloga Josefina Roma, premi Joan Amades de Cultura Popular i Tradicional
La investigadora va participar en el número especial dedicat a Joan Amades de la revista 'Canemàs', que edita l’Ens
 


AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93 452 73 71