ACN | Hospital Trueta
Aquest estiu s’han fet un 9% menys de donacions que al 2017, quan la mobilització ciutadana pels atemptats a Barcelona i Cambrils va multiplicar-les durant les últimes setmanes d’agost.

 

 

36.817 persones han donat sang aquest estiu
El Banc de Sang tanca la campanya amb l'objectiu aconseguit de 35.000 donacions

El Banc de Sang tanca aquest diumenge la campanya d’estiu després d’assolir l’objectiu de les 35.000 donacions necessàries per cobrir les necessitats dels hospitals durant els mesos de juliol i agost.

Tot i això, com cada estiu, les donacions han baixat un 30% pel canvi d’hàbits de la ciutadania, per la qual cosa s’han programat més de 200 campanyes el mes de setembre per compensar el descens. Actualment hi ha reserves de sang per a 8 dies, quan el nivell òptim és de 10 a 12 dies. A més, alguns grups sanguinis com l’A- o el O- disposen de reserves per a 2 i 3 dies, respectivament.

Aquest diumenge, i per primer cop, s’ha programat una col·lecta extraordinària a les muntanyes de Montserrat. A la Sala de la Façana, des de les deu del matí i fins a les set de la tarda hi haurà habilitat un espai per a donants. Aquests disposaran d’accés gratuït al cremallera i al pàrquing del Monestir de Montserrat. A més, es recompensarà cada donant amb una entrada al Museu de Montserrat i a l’Espai Audiovisual “Montserrat portes endins”, i podran fer una visita guiada a la Sagristia amb prèvia reserva.

Menys donacions que al 2017
Malgrat que l’objectiu de la temporada estival s’ha aconseguit, aquest estiu s’han fet un 9% menys de donacions que al 2017, quan la mobilització ciutadana pels atemptats a Barcelona i Cambrils va multiplicar-les durant les últimes setmanes d’agost. Només en la setmana següent als atemptats es van fer 8.500 donacions. Malgrat això, les 36.817 donacions dels mesos de juliol i agost de 2018 han permès cobrir les necessitats dels hospitals.

La campanya d’estiu a les xarxes: #omplelabossa
L’altruisme dels donants durant l’estiu també s’ha reflectit a les xarxes socials, on han compartit de manera constant l’etiqueta de la campanya, #omplelabossa, amb imatges de la seva donació o mostrant la bossa de roba que tots els donants de l’estiu han rebut per omplir-la d’experiències.

 

Notícies relacionades
Un pas endavant per impulsar el Pla Nacional per les Persones amb Discapacitat
Es crearà una Comissió Interdepartamental sobre polítiques públiques d’acord als principis de la Convenció de l’ONU sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat
Save the Children demana agilitat parlamentària per tirar endavant la Llei de vivenda i pobresa energètica aprovada ahir al Congrés
Els costos relacionats amb l’habitatge són dels més elevats que té una família i oscil·len des dels 407 euros als 543 euros per llars amb un sol fill
Neix el primer ‘talent show’ exclusiu per a persones sordes
L'Associació Gironina de Sords impulsa la iniciativa per “dinamitzar” el col·lectiu sord de la ciutat
Salut engega un programa pioner per avançar el diagnòstic de l’endometriosi
La malaltia afecta una de cada deu dones en edat fèrtil i es tarda vuit anys a detectar-se
 
Veure més notícies
 
Cultura popular
25 de setembre, acte de lliurament dels II Premis de l’Associacionisme Culturale
El Reial Cercle Artístic presentarà El Panoràmic 2017
 


AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93 452 73 71