Sánchez: "No cal ser expert, sinó entendre quin ús et pot servir"
"Una crítica negativa a TripAdvisor et fa perdre els estreps"
Ressenyes pagades, enveges entre competència, comentaris inventats i uns restauradors que lluiten contra un fenomen que no s'atura
L'èxit d'un restaurant o d'un allotjament turístic a Catalunya depèn, a part del boca-orella dels clients, de la bona imatge que té a Internet. Des d'una pàgina web atractiva i d'una presè...
El Cavall Fort i la Intel·ligència Artificial
Passades les fases de la negació i de la ira arriben les de la negociació i l'acceptació i això és el que està passant amb la Intel·ligència Artificial. L'exemple més evident als ...
La productora catalana que catapulta el talent local arreu del món
Fasten Films ha participat en la producció de films com Mediterráneo, guanyadora de diversos premis Gaudí i Goya l'any 2022
Fasten Films és segurament una gran desconeguda per la majoria de lectors, però quan parlem d'ella, estem parlant de la productora que hi ha darrere de Mediterráneo, guanyadora de quatre premis Gaudí i nominada a set m...

 


 

La fallida de FXT i els dubtes de la criptomoneda
La crisi de la plataforma FTX ha generat moltes incerteses en un àmbit sense regulació

L’1 de desembre de l’any 2001, el govern de l’Argentina, presidit per Fernando De la Rúa, va imposar restriccions a la retirada d’efectiu per evitar la fuga de capitals i una situació de pànic al sistema bancari. Aquesta mesura, popularment, es va conèixer com a corralito i va acabar desembocant en una greu crisi econòmica i social al país sud-americà.

De la nit al dia, milers d’argentins i argentines es van quedar sense els seus estalvis o bé els mateixos van perdre gran part del seu valor monetari. Tot i ser contextos diferents, aquesta sensació s’ha escampat arreu del món, en els darrers dies, per la fallida de la plataforma de criptomonedes FTX.

La diferència de l’entramat de Sam Bankman-Fried amb Argentina és que els inversors de moneda virtual no han hagut d’anar a un caixer o banc, sinó fer un clic i observar com s’ha bloquejat l’accés als seus diners, sense cap mena de responsabilitat per part d’un tercer. El passat divendres, FTX tenia 869 milions d’euros als comptes i un passiu de 8.697 milions.
 

La pena del telenotícies amb l’univers blockchain

Una crisi de les mateixes característiques de la plataforma FTX sempre genera una certa inseguretat. “Quan parlem de criptomonedes i l’univers blockchain, un dels principals problemes és que no tenim temps suficient per explicar conceptes de gran complexitat”, explica Victor Monreal, president de l’Associació Catalana d’Actius Digitals.

Malgrat les actuals incerteses i dificultats puntuals, Monreal vaticina com el blockchain “acabarà canviant, fins i tot, la nostra forma d’interactuar”. En aquest sentit, l’inversor també és CEO de la firma Método Bitcoin i té l’objectiu d’apropar la tecnologia “al vocabulari de la meva mare”.

Monreal: "No tenim temps suficient per explicar conceptes de gran complexitat"

En un intent de minimitzar l’impacte de la crisi a FTX, Victor Monreal recorda que l’evolució història de les criptomonedes ha patit “la pujada i baixada natural de qualsevol altre cicle”. La polèmica al voltant de l’espai d’intercanvi de moneda amb seu a les Bahames no ha finalitzat, a hores d’ara s’han registrat atacs informàtics.
 

En quins sectors es pot implementar?

L’interès dels fons de capital risc pel blockchain ha crescut. “Tenen interès, però amb cautela perquè és un àmbit sense regulació”, afirma Ernest Sánchez. El cofundador de Nuclio situa “la verificació de transaccions de qualsevol àmbit” com una de les principals potencialitats d’aquesta tecnologia.

A l’hora de transferir el coneixement del blockchain al gran públic, Sánchez creu que “no cal ser expert, sinó entendre quin ús et pot servir”. De fet, el directiu de Nuclio ha recorregut a la història d’Internet per legitimar el sistema alternatiu, “tothom es feia preguntes i ara ningú qüestiona res vinculat al seu ús”.

Per la seva banda, Manel Sort obre noves vies de negoci a través del gaming. El CEO de G4AL, empresa vinculada a l’ecosistema de Nuclio, fa una crida a “treure profit a l’entreteniment, ara una persona pot jugar i, a la vegada, monetitzar la seva partida”.

Aleix Ramirez

 
Veure més notícies
 


AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93 452 73 71