Indret bucòlic a Santa Fe de Montseny / Shutterstock
Saps que tens 13 espais naturals a Barcelona per gaudir de la natura?
últims articles
8 experiències enoturístiques de tardor a prop de Barcelona
Sempre és un bon moment per descobrir els paisatges i la cultura del vi. I ara, a la tardor, just després de la verema, és una oportunitat excel·lent per conèixer cellers que conreen les seves vinyes de manera respe...
Els governs locals aposten per la captació de nou talent
Sabies que l’Administració pública necessita els millors perfils professionals per afrontar la transformació que viurà en els propers anys? És per aquest motiu que la Diputació de Barcelona treballa per...
«Equipaments 2030», equipaments municipals de futur
La Diputació de Barcelona ajuda a transformar les instal·lacions i els espais municipals de la província de Barcelona perquè esdevinguin equipaments responsables i educadors amb un paper més actiu i inclusiu a la so...
CIDOPersones, la solució que t’envia la informació pública que t’interessa
Contingut ofert per la Diputació de BarcelonaVols rebre una alerta quan alguna administració pública obri un procés de selecció que encaixi amb el teu perfil? O quan s’obri el termini per demanar la subvenci&o...

La Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona està formada per 13 espais naturals d’alt valor paisatgístic, ecològic i cultural que abasten més de 100.000 hectàrees dins la província de Barcelona. La gestió de la Xarxa garanteix l’equilibri territorial i ambiental als 100 municipis del seu àmbit geogràfic, que representen el 22% del territori i el 70% de la població de Catalunya.


 

Seguint els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides (ODS), la Diputació de Barcelona planifica i gestiona els espais naturals i agraris mitjançant plans especials, elaborats amb la participació de tots els agents implicats; protegeix els valors naturals, agrícoles, forestals, culturals i paisatgístics apostant per un equilibri entre la preservació dels parcs i el desenvolupament econòmic de la població; i fomenta l’ús públic del patrimoni cultural i natural i l’educació ambiental.

Vista de l’Espai Natural de Les Guilleries-Savassona / Shutterstock

La Xarxa de Parcs Naturals, a més, posa a l’abast de la ciutadania centres d’informació i documentació; itineraris senyalitzats i rutes guiades; museus i exposicions temporals; equipaments pedagògics i culturals; albergs i allotjaments rurals; àrees d’esplai i d’acampada; publicacions i audiovisuals; a banda de cursos, tallers i estades ambientals. Tot plegat per gaudir, conèixer i respectar el medi natural.

A més, s’ha habilitat un servei de Bus Parc per poder accedir al Parc Natural del Montseny i al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, que et permet arribar-hi amb transport públic integrat, els dissabtes, els diumenges i els festius de tot l’any (excepte Nadal i Cap d’Any)

Església de Sant Miquel al Parc d’Olèrdola / Shutterstock.

La Diputació de Barcelona aposta pel territori i per la conservació del patrimoni i dels espais naturals de la província. És per això que l’any 2017 va comprar Sant Miquel del Fai i la finca de 70,4 hectàrees que l’envolta per valor d’1,3 milions d’euros, i ha invertit 2,6 milions més per a la recuperació i posada al dia de les instal·lacions. La finca s’emmarca dins l’Espai Natural dels Cingles de Bertí. La finalitat és garantir la preservació d’aquest espai tan emblemàtic i que la ciutadania en pugui gaudir. L’obertura de les instal·lacions està supeditada a la finalització de les obres.

Si vols més informació, entra al web parcs.diba.cat de la Diputació de Barcelona o descarrega’t les apps “Parcs Naturals DIBA” i “Itineraris DIBA”.

I recorda, Parcs naturals sí, però amb civisme!

 

AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93.452.73.71 - Fax 93.452.73.72 - info@amic.media