L'objectiu és fomentar la inclusió social de les persones amb discapacitat intel·lectual mitjançant activitats diverses a la comunitat. És per això que compta amb un equip de professionals i amb la col·laboració i implicació de nombrosos col·lectius socials i culturals del Baix Montseny, així com del teixit empresarial i d'altres actors de l'entorn

 

 

 

Afadis Baix Montseny esdevé cooperativa amb les persones usuàries com a sòcies
L'Associació de Famílies amb Discapacitat del Baix Montseny s'ha convertit en una cooperativa amb l'objectiu de poder créixer i professionalitzar els serveis que ofereixen.

Dissabte passat, 17 d'abril, Santa Maria de Palautordera va acollir la presentació de la cooperativa Afadis Baix Montseny. L'Associació de Famílies amb Discapacitat del Baix Montseny (Afadis) és molt coneguda a la zona, ja que, des que va néixer l'any 2011 com una entitat sense afany de lucre creada per familiars de nois i noies amb discapacitat intel·lectual, ha esdevingut el referent al territori en l'àmbit d'atenció i cures a les persones amb necessitats especials. Ara, deu anys després del seu naixement, l'associació s'ha transformat en cooperativa de consumidores i usuàries, d'iniciativa social i sense afany de lucre "per poder créixer" i "per professionalitzar el servei", tal com va explicar el director del projecte de professionalització i cooperativització, Rafael Vidal.

L'objectiu d'Afadis és fomentar la inclusió social de les persones amb discapacitat intel·lectual mitjançant activitats diverses a la comunitat. És per això que compta amb un equip de professionals i amb la col·laboració i implicació de nombrosos col·lectius socials i culturals del Baix Montseny, així com del teixit empresarial i d'altres actors de l'entorn.

Per facilitar les eines necessàries a les persones usuàries perquè s'empoderin i assoleixin el màxim nivell de les seves capacitats per desenvolupar-se en els tres grans àmbits de la vida (ocupació, lleure i llar), Afadis compta amb un Servei de Teràpia Ocupacional, dos programes de lleure inclusiu (l'esplai i les vacances), un Servei de Transport i un Servei d'Atenció i Orientació a Famílies.

Usuàries i sòcies, un exercici d'empoderament

La cooperativa Afadis neix amb 10 persones associades i amb previsió d'incorporar-ne més en els mesos vinents. La particularitat rau en el fet que totes les sòcies són usuàries, la qual cosa suposa una innovació i una millora cap a l'autonomia i els drets del col·lectiu.

Al llarg de tot el procés de conversió d'associació a cooperativa Afadis ha comptat amb l'acompanyament i assessorament de l'Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental i el suport d'algunes administracions locals, com els ajuntaments de Santa Maria de Palautordera, Sant Esteve de Palautordera, Sant Celoni o Vallgorguina. El projecte ha comptat també amb el suport econòmic del programa Singulars impulsat pel Programa d'Economia Social del departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.

L'acte de presentació de la cooperativa va tenir lloc sota el lema "Coopereativitzem la diversitat funcional" i va estar marcat pel to festiu i per la participació activa de les persones usuàries i sòcies d'Afadis. A banda dels parlaments i d'explicar els motius que han portat a la transformació de l'entitat de manera planera i teatralitzada, es va fer també una activitat inclusiva amb els nois i noies del Servei de Teràpia Ocupacional.

Notícies relacionades
'Vacances en família' obre les inscripcions amb 32.000 places per a més de 6.000 famílies
El programa ofereix estades a 33 albergs públics de Catalunya en caps de setmana i festius
Els sindicats, en contra del procés d'externalització dels serveis d'esterilització de diversos hospitals públics
Denuncien que la proposta fomenta "l'opacitat absoluta" i deteriora "les condicions" dels treballadors
El Síndic denuncia mancances en l'atenció a la salut mental infantil i juvenil
Considera que l'ingrés en un centre residencial terapèutic hauria d'estar garantit pel sistema públic
Els museus de Barcelona s'apropen a la gent gran per millorar la seva salut emocional
Programen visites guiades virtuals i activitats per pal·liar la soledat no volguda dels usuaris del servei Vincles BCN i dels Casals de Gent Gran
 
Veure més notícies
 
Cultura popular
Dimarts 23 es presenta l’edició en català del llibre ‘Un ajuntament anomenat Ells’, de Francisco Candel
L’obra parla sobre els “somnis i paranys” del període decisiu en què els catalans recuperaren el timó dels ajuntaments
Santa Eulàlia se celebra a les xarxes
Un documental de l’Esbart Ciutat Comtal i una exposició virtual del Museu Diocesà conviden a descobrir la figura i llegenda de la patrona de Barcelona
 


AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93 452 73 71