Aquesta nova versió ofereix la possibilitat que persones sordes puguin contactar directament amb el 061 a través d’un servei de videotrucada atès per intèrprets en llengua de signes.

 

 

 

35.000 persones sordes podran accedir amb més facilitat a la nova app del 061 Salut Respon
El Sistema d’Emergències Mèdiques ha presentat el nou sistema més intuïtiu per facilitar-ne l’ús a tota classe de col·lectius

El Sistema d’Emergències Mèdiques ha presentat la nova app 061 Salut Respon. Aquesta nova versió ofereix la possibilitat que persones sordes puguin contactar directament amb el 061 a través d’un servei de videotrucada atès per intèrprets en llengua de signes. Aquesta funcionalitat és pionera a l’Estat espanyol i permet una millor accessibilitat al sistema de salut a un col·lectiu de 35.000 persones sordes a Catalunya.

El nou sistema és intuïtiu per facilitar-ne l’ús a tota classe de col·lectius i per reduir l’escletxa tecnològica. A través de l’app del 061, la primera pantalla que apareix és un telèfon, on les persones sordes han de configurar la possibilitat de llenguatge de signes i aquesta pantalla canvia i apareix una videocàmera. En el moment que una persona contacta a través de l’aplicació el SEM pot saber qui és i on es troba. 

Aquesta nova versió integra altres funcions que no només són dirigides a persones sordes. Incorpora novetats amb l’objectiu d’oferir un ventall més ampli d’opcions al ciutadà a l’hora de consultar informació, com són la inclusió d’un xatbot i d’un apartat de Preguntes Freqüents sobre la Covid-19 i altres qüestions sanitàries. “El gran objectiu que té el 061 i el SEM és ser accessibles i equitatius a tots els ciutadans”, expressa la doctora Núria Torres.

La doctora Carme Bertral, secretària d’Atenció Sanitària i Participació, explica que l’administració sovint és lenta i sumant-li la pandèmia encara s’ha alentit més, però tot i això, afirma que la pandèmia també els “ha fet veure fets i coses” que eren de “solució immediata”. “Aquesta ha estat una de les causes, l'accessibilitat d’un col·lectiu nombrós del país”.

Des de la seva creació l’any 2015, l’app 061 Salut Respon ja compta amb aproximadament 350.000 descàrregues. La nova actualització ja està disponible des de fa més de deu dies.

 

Notícies relacionades
La mentoria social millora la salut mental i emocional de les persones migrades
Un estudi conclou que les aspiracions personals dels joves migrants sols milloren el triple si participen en projectes de mentoria
La Fundació ”la Caixa” llança un programa de beques de grau per a estudiants excel·lents amb recursos escassos
L’entitat convoca 50 beques per cursar estudis de grau en qualsevol disciplina en universitats i altres centres públics espanyols d’educació superior.
El 54% de les persones ateses per la Creu Roja durant la pandèmia té afectada la salut emocional
En l’últim semestre s’ha triplicat la incidència del coronavirus entre les persones ateses per l’entitat o algun dels seus familiars
Realitat virtual per reduir la por dels infants que reben radioteràpia a Vall d’Hebron
Un personatge d’animació 3D explica el tractament als pacients, que s’han de quedar sols a la sala quan s’administra
 
Veure més notícies
 
Cultura popular
Dimarts 23 es presenta l’edició en català del llibre ‘Un ajuntament anomenat Ells’, de Francisco Candel
L’obra parla sobre els “somnis i paranys” del període decisiu en què els catalans recuperaren el timó dels ajuntaments
Santa Eulàlia se celebra a les xarxes
Un documental de l’Esbart Ciutat Comtal i una exposició virtual del Museu Diocesà conviden a descobrir la figura i llegenda de la patrona de Barcelona
 


AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93 452 73 71