Les propostes de l’Ens
   
   
   
   
   
 
 


 


 

“La música és un canal molt sanador per comunicar amb els altres i fer teràpia en una mateixa”
Laura Esparza i Carlos Esteban, guanyadors del XIII Concurs Sons de la Mediterrània

El so “indie mediterrani” dels valencians Laura Esparza i Carlos Esteban, va convèncer el jurat de la XIII edició del Concurs Sons de la Mediterrània, que es va celebrar dissabte al Centre Artesà Tradicionàrius de Barcelona. El duet valencià, acompanyat de la guitarra elèctrica d’Ivan Espí, van defensar els seus temes de lletres molt íntimes i on fusionen arrel, pop i ambientacions electròniques davant dels altres dos finalistes, també d’alt nivell: el duo Tecum Terra i  els Cat Klezmer Trio.

Tot i portar un llarg recorregut en altres formacions i altres projectes musicals, Laura Esparza i Carlos Esteban sí són força nous en caminar plegats: prop d’any i mig de vida i només un disc en la butxaca, Mare Natura, que van estrenar aquest mateix any, just abans del confinament. L’aturada general a ells va obligar a ajornar quan començaven la gira de presentacions al públic i els va deixar “força desubicats”. Qualifiquen el seu disc com un treball molt personal, sorgit no tant de forma intencionada sinó per aviat per l’impuls de descarregar-hi les emocions.  Parlem amb ells sobre com han viscut l’experiència del concurs, el confinament i la seva música i projectes.

Què significa per a vosaltres haver estat els guanyadors del concurs?

La notícia d’haver guanyat el concurs Sons ha sigut per a nosaltres com una porta que s’obri. Estem molt agraïdes d’aquesta oportunitat i tenim moltes ganes de tot allò que hi pot arribar arran d’aquest concurs. En primer lloc, per l’oportunitat de gravar un segon disc i també per poder presentar la nostra música per Catalunya. A més a més, per a nosaltres és un reconeixement del treball que fem i això ens dóna moltíssimes ganes de seguir fent música i continuar el camí que començarem.

Al concurs heu presentat el vostre primer disc, Mare Natura, que heu definit com a “una catarsi emocional transformada en música”. Què hi heu posat en aquest disc? Quina és la funció que té la música per a vosaltres?

Aquest disc és un projecte molt sincer que va nàixer tant de les ganes de fer música, com de la necessitat de descarregar emocions a escala personal. Ha sigut el nostre primer treball com a duo juntes i suposem que per això és una mescla experimental, resultat dels nostres referents i la nostra cerca d’estil propi com a grup. Per a nosaltres la música és la nostra companya comuna de vida, allò que més ens uneix i emociona i un canal molt sanador per comunicar amb els altres i fer teràpia en una mateixa.

Quins sons i referents trobem en els vostres temes?

Entre nosaltres, ens agrada definir la nostra música com ‘indie mediterrani’, perquè als nostres sons podem trobar estructures més clàssiques amb melodies que ens recorden a la música tradicional, així com elements més electrònics i actuals, fruit dels referents que escoltem i admirem, com són Vetusta Morla, Fuel Fandango, Jorge Drexler, María Arnal i Marcel Bagés, Xoel López... i podríem seguir amb moltes més!
 
Que les èpoques de crisi, com aquesta pandèmia, són bons moments per crear: és un tòpic o és veritat?

Depèn... Pensem que no hi ha una reacció comuna a situacions com aquesta, que tant ens ha descol·locat. És veritat que molts grups han aprofitat aquests moments per crear i que, potser, hi ha hagut situacions inspiradores, segurament per aquesta necessitat de descarregar i processar tot el que ha passat.

En el nostre cas, ha sigut més ara, amb un poquet de perspectiva d’allò que hem viscut i amb vista a tornar a poc a poc a la “normalitat”, quan ens han entrat més ganes de crear. És veritat que la lletra del nostre tema Abril 2020 va sorgir en mig del confinament, però de forma excepcional, perquè la major part del temps la nostra energia creativa semblava també confinada.

Què és el més complicat de fer música en aquest context de pandèmia?

Per a nosaltres, pensar que no sabem quan la podrem compartir amb el públic.

Quins són els propers projectes?

De moment, començar a donar forma a allò que estàvem component amb vista al segon disc i gaudir del procés
!

La fascinant tradició dels calendaris i almanacs, a la Casa dels Entremesos
L’exposició ‘Per no perdre el temps’ recull més de 60 publicacions, la gran majoria originals
Quatre dies per gaudir del teatre breu des de casa
Del 27 al 30 de novembre se celebra en línia la 1a Jornada de Teatre Breu
‘25 anys màgics’, de Lluís Alcalà, escollida Sardana de l’Any 2019
Per primer cop, la final es va retransmetre per YouTube i el públic va poder votar en línia
Joan Cañagueral: “La pandèmia ha servit per veure que tots remem en la mateixa direcció”
Entrevista al president de la Federació Catalana de Societats Musicals
El Festivitas Bestiarum s’ajorna al mes de desembre
Els Premis Best reconeixeran les millors iniciatives impulsades durant el confinament
Adifolk celebrarà el pròxim 15 de novembre la Gala de l’Any 2020 a les xarxes
A l’acte es lliuraran els Premis Adifolk al grup, federació i personalitat de l’any

Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93.452.73.71 - Fax 93.452.73.72 - info@amic.media