Les propostes de l’Ens
   
   
   
   
   
 
 


 


 

Reunió del Consell de l’Associacionisme Cultural Català per debatre l’adaptació de les activitats festives
Cultura convocarà dues línies de subvencions per a pal·liar les conseqüències de la pandèmia

Tornar a programar activitats festives tan bon punt les condicions sanitàries ho permetin. Aquest ha estat el clam de les vint-i-vuit entitats que van participar ahir en la reunió del Consell de l’Associacionisme Cultural. Presidida per la consellera de Cultura Mariàngela Vilallonga, la reunió també va comptar amb la presència de la Directora General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural Maria Àngels Blasco, el subdirector de la direcció general Antoni Herrera, el secretari del Departament de Cultura Francesc Vilaró, i els representants de les federacions i confederacions de cultura popular de Catalunya. Al final de la reunió es va incorporar el senyor Carles Gonni, membre de Procicat.

Vilaró va confirmar a les federacions membres del CAC que el Departament de Cultura convocarà pròximament dues línies de subvencions per a pal·liar les conseqüències de la COVID-19: una per afrontar les despeses estructurals de les entitats (nòmines, lloguers, serveis bàsics...) i una segona per recompensar les pèrdues causades per la suspensió d’activitats previstes, tal com havia anunciat Herrera. D’altra banda, Gonni ha avançat que s’està treballant en un document per a tipificar un retorn progressiu a la normalitat. El tècnic del PROCICAT (Pla Territorial de Protecció Civil a Catalunya) ha advertit que hi hauria una resposta comuna, que dependria de la mateixa expressió festiva -si la seva celebració implica més o menys distanciament social- i del grau de desconfinament de la regió sanitària on s’ubica cada entitat.

Rosa Maria Provencio va demanar que s’agiliti la convocatòria de les subvencions ordinàries de l’any 2020 i que es facin efectius els pagaments pendents de les subvencions de l’any 2019, per tal de contribuir a la viabilitat econòmica de les entitats. La presidenta de l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català també va demanar que s’aprofiti l’actual conjuntura per impulsar definitivament la Llei del Mecenatge Cultural.

Les corals tornen a cantar
La Federació de Cors de Clavé celebra aquest dissabte la 9a Mostra de Cors i el dia 26, el tradicional concert de la Mercè
Mostres de petit format i activitats als barris: així serà La Mercè tradicional
Del 23 al 27 de setembre Barcelona viurà unes festes amb 300 activitats amb limitacions d’aforament a causa de la pandèmia
Un cicle de xerrades i una mostra de bèsties al Born per celebrar els 700 anys del Corpus a Barcelona
Del 10 al 26 de setembre el Born aplegarà més de 50 dracs i altres bèsties festives
Ja es coneixen els quatre finalistes al concurs Sons 2020
Actuaran a la final en directe que tindrà lloc a l'octubre al CAT de Barcelona
Surt el nou número de la revista ‘Canemàs’, amb format i disseny renovats
El volum ofereix un dossier central sobre la tradició i modernitat de les expressions culturals
‘Un Ajuntament anomenat Ells’, de Francesc Candel, a internet per capítols
També es podrà adquirir el volum en paper per 20 euros, en una edició que arribarà abans d’acabar l’any

Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93.452.73.71 - Fax 93.452.73.72 - info@amic.media