La Vall d'Hebron fa una crida per recaptar fons per investigar la Covid-19
L'equip està format per més de 100 d'investigadors i metges de diferents àrees de recerca

L'Hospital Vall d'Hebron ha iniciat una campanya per recollir fons que permetin investigar el SARS-CoV-2. L'hospital barceloní, un dels referents mundials en investigació, ha destinat més de 100 investigadors perquè desenvolupin estudis sobre el virus SARS-CoV-2. L'objectiu de l'estudi és trobar punts febles de la Covid-19 i desenvolupar estratègies per prevenir, tractar i curar la malaltia.

L'equip està format per més de 100 d'investigadors i metges de diferents àrees de recerca de diverses especialitats com epidemiòlegs, internistes, genetistes, viròlegs, immunòlegs, biòlegs moleculars, etc.

La recerca s'ha dividit en un total de set objectius i àrees d'actuació:

1.    Entendre i preveure com s'expandeix el virus entre la població. Aquesta informació ajudarà a planificar les mesures a adoptar en cada moment.

2.    Determinar per què hi ha persones infectades que no presenten símptomes o els presenten de manera lleu, mentre que en altres el virus posa en risc la seva vida.

3.    Identificar si existeixen soques del virus més contagioses i virulentes.

4.    Generar nous mètodes efectius, ràpids i barats de detecció del virus.

5.    Desenvolupar fàrmacs que bloquegin l'entrada del virus a les cèl·lules. D'aquesta manera el virus no es podria estendre per l'organisme.

6.     Comprovar l'efecte de fàrmacs que ja sabem que són eficaços en el tractament d'altres malalties.

7.     Treballar en el desenvolupament d'una vacuna efectiva i segura contra el SARS-CoV-2.

Més sobre la Covid-19
La Covid-19, causada pel coronavirus SARS-CoV-2, es va iniciar a Wuhan (Xina) a finals del mes de desembre de 2019 i s'ha estès de forma molt ràpida a la resta del món. Encara que les defenses de qualsevol ésser humà no hagin estat exposades abans a aquest virus, la seva gran capacitat de contagi i la gravetat dels seus símptomes pot suposar un dels reptes de salut més important de l'actual generació.

 
Veure més notícies
 
L'objectiu de l'estudi és trobar punts febles de la Covid-19 i desenvolupar estratègies per prevenir, tractar i curar la malaltia.


La Generalitat llança l’aplicació “Confinapp” per resoldre dubtes
La Generalitat ha llançat l'aplicació “Confinapp” per resoldre dubtes a la ciutadania sobre totes les qüestions relatives a l’estat d’alarma per la Covid-19, la fase de confinament i postconfinament.L&rs...
L’ús de la mascareta passa a ser obligatori al transport públic de l’àrea de Barcelona
El govern espanyol decreta l’obligatorietat, que es va començar a aplicar al transport públic el passat 4 de maig
L’ús de les mascaretes és obligatori al transport públic. L’Autoritat del Transport Metropolità, de forma coordinada amb les administracions consorciades i els operadors, ha treballat des de fa dies una campany...
Les farmàcies catalanes comencen el repartiment de màscares gratuïtes
Cada ciutadà només podrà recollir una mascareta amb la seva targeta sanitària
A partir d’aquest dilluns, 20 d’abril de 2020, es poden recollir a les farmàcies catalanes el primer milió i mig de mascaretes, de la partida de 14 milions anunciada pel govern de la Generalitat.Les farmàcies, per&ogr...
Què has de saber sobre les mascaretes?
Tot el món té o busca mascaretes, són el material sanitari més buscat i utilitzat. Però com funciona, com l'he d'utilitzar perquè sigui realment útil? Doncs des de l'Organització Mun...AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93 452 73 71