Afrontar el dol en temps de coronavirus

El Ministeri de Sanitat ha recopilat algunes frases que els han transmès famílies que han passat pel dolorós fet d’acomiadar a una persona volguda en temps de coronavirus. Es tracta d’una situació molt difícil i escoltar testimonis que ja han passat pel mateix que nosaltres pot reconfortar i ajudar-nos a afrontar millor el dol.
 
El meu ser estimat no es augmentar aquest final

  • M'ajuda pensar que ell/ella ja s'ha alliberat d'aqueixa situació, ja no la sent ni la pateix, reviure-la és fer-la presente quan ja no ho és.
  • Sé que els sanitaris estan fent tot el que poden, però em produeix molta tristesa pensar en el que va poder haver patit fins que va morir.

 
Seguisc confinat i això augmenta la meua soledat

  • La meua família, els meus veïns i els meus amics s'organitzen entre ells per a cridar-me totes les vesprades, a vegades per videocridada del whatsapp. Em deixe cuidar.
  • Quan ells no ho fan puc prendre jo la iniciativa i cridar-los, és sa demanar el que es necessita.

 
No sé si vaig a poder sola/o amb això

  • A vegades pense que aquest moment em desborda, que és massa per a mi. Ara ho veig molt complicat, però ho he d'aconseguir, ell/ella no permetria que m'abandonara.
  • En altres moments difícils he tirat avant, sé que tinc recursos per a fer-ho.

 
És que no vull oblidar-la/lo.

  • A qui s'estima tant no se li vol oblidar. I ja aprendré, encara que em dolga, a viure sense ell/ella... Però no sé si ara és massa prompte. Muntaré una reunió virtual amb la meua família, per a recordar-li, per a parlar d'ell/ella, per a preparar el funeral que ens haguera agradat tindre.
  • A vegades és important demanar ajuda i deixar-se cuidar, per familiars, per amics o per professionals.
 
Veure més notícies
 
El Ministeri de Sanitat ha recopilat algunes frases que els han transmès famílies que han passat pel dolorós fet d’acomiadar a una persona volguda en temps de coronavirus.


Els virus no discriminen, les persones tampoc hauríem de fer-ho
La por a la pandèmia de COVID-19 pot generar situacions d'hostilitat en la societat fent que siga encara més difícil frenar el virus. La ciència ens diu que som més fortes enfront de les epidèmies quan at...
9 consells per a incorporar-nos de manera segura al treball
Per a algunes persones la flexibilització decretada per part del govern espanyol farà que tinguen que tornar als seus llocs de treball per la impossibilitat de treballar des de casa. Seguint les instruccions de la Conselleria de Sanitat...
Què has de saber sobre les mascaretes?
Tot el món té o busca mascaretes, són el material sanitari més buscat i utilitzat. Però com funciona, com l’he d’utilitzar per a que siga realment útil? Doncs des de l’Organització Mu...
Com actúe a casa si estic contagiat?
Continuem recopilant les recomanacions que ens fan des de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública de la Generalitat Valenciana. En aquest cas vos parlem de les pautes a seguir si estàs en aïllament domiciliari per un ca...Qui som? - Avís legal