9 consells per a incorporar-nos de manera segura al treball

Per a algunes persones la flexibilització decretada per part del govern espanyol farà que tinguen que tornar als seus llocs de treball per la impossibilitat de treballar des de casa. Seguint les instruccions de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública de la Generalitat Valenciana ací van alguns consells per fer aquestas tornada més segura:

1. Si presentes qualsevol simptomatologia (tos, febre, dificultat en respirar, etc.) no has d'acudir al teu lloc de treball fins que et confirmen que no hi ha risc per a tu o per als altres. Tampoc si has estat en contacte estret o compartit espai sense guardar la distància interpersonal amb una persona afectada pel COVID-19.

2. Sempre que pugues, prioritza les opcions de mobilitat que millor garantisquen la distància interpersonal d'aproximadament 2 metres. Per aquesta raó, és preferible en aquesta situació el transport individual.

3. Si t'has de desplaçar en un turisme, extrema les mesures de neteja del vehicle i evita que viatge més d'una persona per cada fila de seients mantenint la major distància possible entre els ocupants.

4. En els viatges amb autobús, en transport públic o autobús de l'empresa, metre o tren guarda la distància interpersonal amb els teus companys de viatge. En el cas dels autobusos públics, el conductor vetlarà perquè es respecte la distància interpersonal. Usa la màscara higiènica, no mèdica, quet et facilitaran si vas en transport públic.

5. En el treball s'ha de mantindre la distància interpersonal d'aproximadament 2 metres, tant en l'entrada i eixida al centre de treball com durant la permanència al mateix. L'empresa haurà de facilitar-te els equips de protecció individual quan els riscos no puguen evitar-se o no puguen limitar-se prou per mitjans tècnics de protecció col·lectiva o mitjançant mesures o procediments d'organització del treball. Els equips de protecció individual seran adequats a les activitats i treballs a desenvolupar. No és imprescindible usar màscara durant la teua jornada laboral si el tipus de treball no el requereix i si mantens la distància interpersonal.

6. Al tornar a casa has de cuidar les distàncies i les mesures de prevenció de contagis i higiene en la casa, màximament si convius amb persones de grups de risc.

7. Lleva't les sabates i deixa'ls prop de la porta. Separa els objectes que no precises a casa (claus, cartera) i deixa'ls en una caixa prop de la porta. Desinfecta els objectes que hages usat fora (mòbil, ulleres), usa mocadors d'un sol ús, solució hidroalcohólica o aigua i sabó.

8. Si has estat en un ambient tancat amb més persones de manera continuada, separa en una bossa la roba que hages usat, sense sacsejar-la. Tanca-la i no la tragues fins a tornar a usar-la per a eixir o fins a llavar-la.

9. Llava't bé les mans amb aigua i sabó almenys entre 40 i 60 segons.

 

 
Veure més notícies
 
Seguint les instruccions de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública de la Generalitat Valenciana ací van alguns consells per fer aquestas tornada més segura


Els virus no discriminen, les persones tampoc hauríem de fer-ho
La por a la pandèmia de COVID-19 pot generar situacions d'hostilitat en la societat fent que siga encara més difícil frenar el virus. La ciència ens diu que som més fortes enfront de les epidèmies quan at...
Afrontar el dol en temps de coronavirus
El Ministeri de Sanitat ha recopilat algunes frases que els han transmès famílies que han passat pel dolorós fet d’acomiadar a una persona volguda en temps de coronavirus. Es tracta d’una situació molt dif&iacu...
Què has de saber sobre les mascaretes?
Tot el món té o busca mascaretes, són el material sanitari més buscat i utilitzat. Però com funciona, com l’he d’utilitzar per a que siga realment útil? Doncs des de l’Organització Mu...
Com actúe a casa si estic contagiat?
Continuem recopilant les recomanacions que ens fan des de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública de la Generalitat Valenciana. En aquest cas vos parlem de les pautes a seguir si estàs en aïllament domiciliari per un ca...Qui som? - Avís legal