El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha comprat i està distribuint 210.000 mascaretes FFP2, 100.000 mascaretes quirúrgiques, 200.000 guants d’un sol ús, 32.000 bates impermeables i 10.000 ulleres de protecció.

 

 

 

Les residències reben la primera compra de material de protecció per fer front al coronavirus
Afers Socials compra i reparteix 310.000 mascaretes, 200.000 guants, 32.000 bates i 10.000 ulleres

Les residències catalanes estan rebent la primera compra de material de prevenció per lluitar contra la Covid-19, en un moment en el qual la pandèmia està afectant especialment aquests centres.

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha comprat i està distribuint 210.000 mascaretes FFP2, 100.000 mascaretes quirúrgiques, 200.000 guants d’un sol ús, 32.000 bates impermeables i 10.000 ulleres de protecció. La compra, per un valor total d’1,69 milions d’euros, s’ha pogut realitzar tot i que el Departament reconeix que hi ha “greus dificultats” per accedir a estocs de material sanitari.

El material es distribuirà entre les residències de gent gran, de persones amb discapacitat o amb problemes de salut mental, els centres d’infància i d’atenció a dones víctimes de violència masclista, els centres de persones refugiades, les residències de persones amb addiccions i amb VIH, i els serveis d’atenció domiciliària d’entitats socials.

La compra d’aquest material, que va arribar aquest dissabte al vespre a l’aeroport del Prat en un avió de càrrega procedent de Hong Kong, ha estat possible gràcies a la col·laboració de diversos catalans d’origen xinès que han aportat “els seus contactes i el seu coneixement del sistema productiu xinès”, el qual, a hores d’ara, “és el màxim referent internacional en la producció i distribució de material de prevenció contra el contagi de la Covid-19”, assenyalen des de la conselleria.

El repartiment d’aquest material s’està realitzant a través d’un dispositiu logístic preparat pel Departament, que prioritzarà els centres residencials amb presència de casos positius o amb simptomatologia pròpia de la Covid-19. Des de l’arribada de l’avió, s’han preparat kits que s’han començat a distribuir aquest diumenge a primera hora, i poques hores després rebien el material les residències que tenen casos de contagi del coronavirus. La resta dels centres rebran els quits durant aquest dilluns.

El Departament ja prepara una nova compra més gran de material que ha d’arribar en els propers dies. Aquest material permetrà el treball en “condicions de seguretat” als i les professionals dels centres residencials vinculats a la conselleria amb presència de persones simptomàtiques i “ajudarà a frenar els contagis de la Covid-19 entre la resta de residents”, sostenen.

487 casos de coronavirus en residències de gent gran

D’altra banda, el Departament ha confirmat que hi ha 487 persones que viuen en residències de gent gran que tenen coronavirus. Segons Afers Socials, tots els casos diagnosticats estan aïllats i en tractament, seguint els protocols marcats per Salut. A més, també han informat que hi ha 119 residències amb persones que tenen la Covid-19. A Catalunya hi ha 1.073 residències de gent gran –públiques i privades- i un total de 64.093 persones que hi viuen.

Notícies relacionades
L’acció social es conjura i exigeix a les administracions “respostes efectives” per atendre la crisi que vindrà
Els col·legis de treball social, psicologia, educació social i pedagogia avisen que “el sistema no té prou capacitat”
Més de 200 persones han estat ateses al programa d'atenció integral a víctimes de tràfic d'éssers humans de SICAR
La majoria de les víctimes són dones, i la tipologia d'explotació principal ha estat la sexual
Salut farà diversos estudis d'immunitat amb més d'un milió de tests serològics
S'hi inclouran els 170.000 professionals sanitaris i s'estudiarà la immunitat d'altres col·lectius
Jordi Alba, Ona Carbonell i Joaquín Sánchez se sumen a la campanya ‘Cap llar sense aliments’
La iniciativa impulsada per la Fundació La Caixa s'apropa als 2,5 milions d’euros recaptats
 
Veure més notícies
 
Cultura popular
Reunió del Consell de l’Associacionisme Cultural Català per debatre l’adaptació de les activitats festives
Cultura convocarà dues línies de subvencions per a pal·liar les conseqüències de la pandèmia
La Ciutat Gegantera de Catalunya es festeja les xarxes
Tortosa i Sant Boi de Llobregat, les properes cites geganteres el 2021 i el 2022
 


AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93 452 73 71