Els joves no són invencibles al coronavirus
L‘OMS ha recordat que ningú és invencible davant del COVID-19

El risc zero no existeix amb el coronavirus. Fa uns dies, el director general de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, va ser molt clar: “Tinc un missatge per als joves: no sou invencibles” i recordava que aquest virus pot portar als més joves a l’hospital durant setmanes. “Fins i tot, si no emmalalteixes, les decisions que prenguis sobre on vas poden marcar la diferència entre la vida i la mort d’una altra persona”, deia de forma molt contundent el cap de l’OMS.  

És cert, que se sap que les persones grans tenen major risc de contagi, però de tant insistir en la importància de protegir als grups més vulnerables – persones grans i/o amb patologies diverses- es perd de vista que és una malaltia que pot afectar a qualsevol i que, les persones joves i sanes també poden sucumbir a ella.

Segons xifres del Departament de Salut, el 40% dels ingressats a l’Hospital de Bellvitge tenen menys de 50 anys, una xifra que dobla la mitjana estatal, que no arriba al 18,5%. Quant als joves a l’UCI, els menors de 40 anys suposen el 5% a la península.

Hi ha dos motius principals, pels quals els joves també han de seguir les recomanacions i quedar-se a casa. Per un costat, han de frenar la cadena de contagis i per l’altre, diversos centres hospitalaris adverteixen que els joves no es troben fora de perill d’agafar la malaltia.

Des de Salut es recorda que el COVID-19 no discrimina entre gent gran i joves. Tot i que estadísticament afecta molt menys als joves que alguns altres col·lectius, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha volgut revertir la creença que hi són immunes.

No hem de ser alarmistes, però si les persones d’entre 20 i 50 anys no respecten el màxim possible l’ordre de confinament, es pot arribar a contagiar molta més gent i col·lapsar el sistema sanitari com es porten dies anunciant.

 

 

 
Veure més notícies
 
Des de Salut es recorda que el COVID-19 no discrimina entre gent gran i joves. Tot i que estadísticament afecta molt menys als joves que alguns altres col·lectius, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha volgut revertir la creença que hi són immunes.


Com actuo a casa si estic contagiat?
Continuem recopilant les recomanacions que ens fan des de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública de la Generalitat Valenciana. En aquest cas us parlem de les pautes a seguir si estàs en aïllament domiciliari per un cas...
Catalunya necessita urgentment personal per a atendre els majors en les residències pel coronavirus
Les residències necessiten reforçar els seus equips per a atendre els majors que estan ingressats
El Departament d'Assumptes Socials i Famílies de la Generalitat ha llançat una crida urgent a tots aquells professionals en la cura i atenció de persones de la tercera edat - o bé els que no tinguin titulació pe...
Salut activa un mapa interactiu sobre les dades del coronavirus a Catalunya
El Departament de Salut de la Generalitat ha posat a disposició de la ciutadania un mapa interactiu per a comprovar quants casos de Covid-19 hi ha en cada àrea bàsica de salut.Després d’una gran tasca de compilaci&oa...
El Sistema de Salut de Catalunya apel·la a la solidaritat veïnal
Salut promou el confinament i la col·laboració veïnal a través de la campanya #JoActuo
La Conselleria de Salut ha creat la campanya #JoActuo amb l’objectiu de col·laborar amb el moviment ciutadà que ha sorgit de manera espontània entre la població per fer front a l’expansió del coronavirus...AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93 452 73 71