Si es disposa de liquiditat que no es necessitarà en els propers anys ara és un bon moment per fer compres
Fabricant solidaritat en temps de coronavirus
Recull de grans empreses, pimes i emprenedors que posen instal·lacions, material i recursos a disposició
Les grans corporacions industrials i la pime industrial o de serveis i microempreses estan donant mostra de la seva solidaritat amb el conjunt de la comunitat contribuint en la mesura del possible a frenar la pandèmia de covid-19. Hi ha infini...
"¡Noticia bomba!" per a periodistes
La paradoxa del periodisme en temps de coronavirus: més informació, menys negoci i menys periodistes
Ja ho deia l'exdirector de Le Monde Dilomatique, Ignacio Ramonet, en una entrevista a VIA Empresa: "Molts diaris estalvien en periodistes; és un error."Ja ho deia l'escriptor i professor Enrique Canovaca al Col·legi de...
Està garantit l'autoproveïment alimentari?
Francesc Reguant alerta que "Catalunya té un grau d’autoproveïment agrícola baix, entre el 40% i el 50%"
Aquests dies hem vist escenes d'acaparament massiu a les botigues de queviures enfront a un hipotètic risc de desabastament. Alhora, hem sentit parlar de tancament de fronteres, algunes reals, altres possibles. Són imatges que no te...

 


 

Mesures empresarials per a superar la crisi COVID-19

La sobtada i imprevista caiguda de l'activitat econòmica perjudicarà greument moltes empreses. De tota manera, com que la majoria d'experts prediuen que la crisi sanitària no serà molt llarga, podem pensar en mesures econòmiques per a evitar mals majors. En alguns casos aquestes mesures inclòs poden permetre que hi hagi empreses que en surtin enfortides.

Mesures com les següents poden ajudar a parar el cop:

• Prioritzar la salut i el benestar de treballadors i clients. Si en moments difícils s'aposta per ells, es pot aconseguir més compromís a llarg termini.

• Reorganitzar els processos per a poder treballar en remot i poder oferir més i millors serveis online als clients.

• Assegurar la liquiditat renegociant els terminis de pagament i contractant línies de crèdit bancari.

• Assegurar els subministraments diversificant els proveïdors.

• Oferir serveis o infraestructures de l'empresa a les autoritats sanitàries, com han fet algunes cadenes hoteleres que han ofert habitacions per a ser medicalitzades.

També hi ha mesures per aprofitar les oportunitats del moment:

• Si es disposa de liquiditat que no es necessitarà en els propers anys ara és un bon moment per fer compres. Hi ha moltes empreses molt sòlides i de sectors amb molt de futur (alimentació, farmacèutiques...) que han baixat més enllà del que és raonable.

• També es poden fer bones adquisicions d'empreses per a potenciar el creixement.

• Aprofitar els preus baixos per a comprar productes o serveis que es necessitaran més endavant.

• Es pot apostar per noves línies de negoci basades en mitjans virtuals.

• Si ja es disposa de serveis que es presenten online es pot augmentar la seva promoció per a incrementar els ingressos.

• Es pot innovar amb productes o serveis que satisfan necessitats relacionades amb el COVID-19, i no es tracta només de mascaretes i gels.

• Es poden descobrir noves formes de funcionar més sostenibles (teletreball...).

La història ens recorda que quan hi ha caigudes dels mercats d'un 30% o 40% com ara són moments amb bones oportunitats de compra. És el que ens diu la teoria de l'opinió contrària, que consisteix a fer l'oposat de què fa tothom en moments de pànic, com ara. Però aquestes propostes cal fer-les amb humilitat. Com deia Samuel Goldwyn: "Mai facis previsions, especialment sobre el futur".

 c

 

 
Veure més notícies
 


AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93 452 73 71