Si es disposa de liquiditat que no es necessitarà en els propers anys ara és un bon moment per fer compres
"El sistema sanitari ja està col·lapsant"
El metge Carles Espinós destaca la iniciativa ciutadana i empresarial davant el coronavirus
Són dies intensos i complicats. Molt complicats. Per als que estem confinats a casa, però sobretot per als que es deixen la pell per tots nosaltres als hospitals. Aquells petits grans herois que salven vides i que cada dia a les 20 hore...
La sanitat, el dia després
Enric Llarch alerta que "el sistema de salut està sent sotmès a la més dura de les proves d'estrès"
Diuen que portem dotze epidèmies en els darrers vint anys. Però aquesta és la més greu, sobretot per la facilitat amb què es transmet, que n'ha fet un fenomen global. Una pandèmia. Cal preguntar-se, d'...
Els comerços hibernen ‘sine die’
El sector preveu una davallada del 85% de les vendes però té esperances d’una recuperació ràpida quan s’aixequi l’estat d’alarma pel coronavirus
Fa dies que tots els comerços tenen les persianes abaixades, excepte les botigues d’alimentació i les farmàcies. La hibernació dels establiments comercials es mantindrà a tot el país mentre duri l&rsquo...

 


 

Mesures empresarials per a superar la crisi COVID-19

La sobtada i imprevista caiguda de l'activitat econòmica perjudicarà greument moltes empreses. De tota manera, com que la majoria d'experts prediuen que la crisi sanitària no serà molt llarga, podem pensar en mesures econòmiques per a evitar mals majors. En alguns casos aquestes mesures inclòs poden permetre que hi hagi empreses que en surtin enfortides.

Mesures com les següents poden ajudar a parar el cop:

• Prioritzar la salut i el benestar de treballadors i clients. Si en moments difícils s'aposta per ells, es pot aconseguir més compromís a llarg termini.

• Reorganitzar els processos per a poder treballar en remot i poder oferir més i millors serveis online als clients.

• Assegurar la liquiditat renegociant els terminis de pagament i contractant línies de crèdit bancari.

• Assegurar els subministraments diversificant els proveïdors.

• Oferir serveis o infraestructures de l'empresa a les autoritats sanitàries, com han fet algunes cadenes hoteleres que han ofert habitacions per a ser medicalitzades.

També hi ha mesures per aprofitar les oportunitats del moment:

• Si es disposa de liquiditat que no es necessitarà en els propers anys ara és un bon moment per fer compres. Hi ha moltes empreses molt sòlides i de sectors amb molt de futur (alimentació, farmacèutiques...) que han baixat més enllà del que és raonable.

• També es poden fer bones adquisicions d'empreses per a potenciar el creixement.

• Aprofitar els preus baixos per a comprar productes o serveis que es necessitaran més endavant.

• Es pot apostar per noves línies de negoci basades en mitjans virtuals.

• Si ja es disposa de serveis que es presenten online es pot augmentar la seva promoció per a incrementar els ingressos.

• Es pot innovar amb productes o serveis que satisfan necessitats relacionades amb el COVID-19, i no es tracta només de mascaretes i gels.

• Es poden descobrir noves formes de funcionar més sostenibles (teletreball...).

La història ens recorda que quan hi ha caigudes dels mercats d'un 30% o 40% com ara són moments amb bones oportunitats de compra. És el que ens diu la teoria de l'opinió contrària, que consisteix a fer l'oposat de què fa tothom en moments de pànic, com ara. Però aquestes propostes cal fer-les amb humilitat. Com deia Samuel Goldwyn: "Mai facis previsions, especialment sobre el futur".

 c

 

 
Veure més notícies
 


AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93 452 73 71