El projecte Erasmus+ preveu fomentar la formació d’educadores i treballadores socials en habilitats per fer costat a les dones en risc d’exclusió, víctimes de violència i discriminació de gènere.

 

 

 

‘Marielle’ o com prevenir la violència masclista contra dones en risc d’exclusió
La Fundació Surt participa en un projecte europeu per contribuir a l’apoderament econòmic de les dones en risc d’exclusió i a prevenir la violència masclista

Contribuir a l’empoderament econòmic de les dones en risc d’exclusió i a prevenir la violència masclista, és l’objectiu del projecte europeu ‘Marielle’, una iniciativa en què Surt participa al costat de les entitats Small Project Istanbul (Turquia), Euni Partners (Bulgària), Merkuri (Geòrgia), Per Esempio (Itàlia) i Social Empowerment (Grècia).

Professionals de les diverses organitzacions han estat a Barcelona per conèixer l’experiència de Surt en la millora de l’ocupabilitat de les dones, a partir de la identificació de competències adquirides en qualsevol esfera de la vida, traslladables al mercat laboral.

El projecte Erasmus+, que s’allargarà fins al 2022, preveu fomentar  la formació d’educadores i treballadores socials en habilitats per fer costat a les dones en risc d’exclusió, víctimes de violència i discriminació de gènere, a través de l’intercanvi de bones pràctiques entre professionals.

“Esperem aconseguir un major coneixement, comprensió i consciència de les professionals sobre la discriminació i violència contra les dones, així com millorar l’intercanvi i la metodologia en el camp de la prevenció de la discriminació i la violència contra les dones a escala transnacional”, explica Tatiana Diniz, a càrrec del projecte dins de Surt.

Crear una xarxa europea, iniciada per les organitzacions involucrades, “capaç de maximitzar el potencial de cooperació transnacional per construir connexions i metodologies que tinguin un impacte real en el pla internacional i local”, és un dels resultats esperats del projecte.

Notícies relacionades
Els gestors de les residències de gent gran exigeixen que l'administració prengui el “control sanitari” dels centres
CEAPs acusa de manca de resposta a les autoritats i d'haver “discriminat” a la gent gran en fer trasllats hospitalaris
COCARMI denuncia discriminació de les persones amb discapacitat, ara en el triatge de pacients
El sector de la diversitat funcional demana als comitès d’ètica assistencial que rebutgin aquesta pràctica
La Fundació ”la Caixa” i IrsiCaixa impulsen el Coronavirus Community Lab, el primer projecte de ciència ciutadana per millorar la salut integral
La proposta es dirigeix especialment a alumnes i/o docents de 2n cicle d’ESO i Batxillerat, i també a famílies i adults
Dincat reclama el dret de les persones amb discapacitat intel·lectual a fer passejades terapèutiques
“No és un caprici, és una necessitat”, alerten les entitats i demanen “més empatia”
 
Veure més notícies
 
Cultura popular
El bestiari festiu, explicat en un minut a Youtube
Per fer una mica més fàcil el confinament, l'Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya ha inaugurat una nova secció de càpsules informatives sobre el bestiari i la imatgeria festiva
S'amplia el termini de presentació de sol·licituds per fer recerca sobre els Pastorets
Les bases han estat convocades per la Coordinadora de Pastorets de Catalunya i l'Institut Ramon Muntaner
 


AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93 452 73 71