Igualada (2022) i Lloret de Mar (2023) es proclamen Capitals de la Cultura Catalana
El president de l'organització Capital Cultura Catalana, Xavier Tudela, ha valorat positivament el treball de les dues candidatures

Les ciutats d'Igualada (Anoia) i Lloret de Mar (la Selva) han estat designades oficialment Capitals de la Cultura Catalana pels anys 2022 i 2023, respectivament. El president de l'organització Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela, ha destacat positivament el treball i l'esforç realitzat per part de les dues candidatures.

L'anunci de la doble designació per part de l'organització Capital de la Cultura Catalana no ha estat trivial. Tal com explica Xavier Tudela, "s'han decidit anunciar les dues candidatures a la vegada perquè, tot i ser diferents, són complementàries i responen molt bé a la realitat cultural del nostre país. Les dues candidatures són molt fortes, han estat treballades amb temps i, alhora, es mostren ben integrades en la societat civil". El president de l'organització també ha volgut destacar la reacció ciutadana, que està sent molt positiva.

Amb motiu de la seva capitalitat cultural, Igualada té l'objectiu de mostrar allò que la distingeix en l'àmbit cultural. La intenció és projectar la cultura en general, amb un equilibri de les disciplines artístiques però amb la voluntat de reforçar alguns elements com són la música de cambra, el patrimoni arquitectònic, les arts escèniques i el patrimoni tradicional i popular. Alhora, també vol destacar la qualitat i potencialitat del teixit associatiu, de les empreses i dels equipaments de la ciutat.

La ciutat de Lloret de Mar, que serà la 20a Capital de la Cultura Catalana l'any 2023, articula la seva proposta en quatre eixos principals: medi ambient, interculturalitat, igualtat de gènere i turisme. Al mateix temps, es crearan sis itineraris per donar a conèixer la cultura de Lloret de Mar. Són arts escèniques i música, història i patrimoni, tradicions, festes i cultura popular, fotografia, arts plàstiques i visuals, interculturalitat i llengua i literatura.

La Capital de la Cultura Catalana s'adreça a tot el domini lingüístic i cultural català. Té com a objectius els de contribuir a ampliar la difusió, l'ús i el prestigi social de la llengua i cultura catalanes, incrementar la cohesió cultural dels territoris de llengua i cultura catalanes i, finalment, promocionar i projectar el municipi designat com a Capital de la Cultura Catalana, tant a l'interior com a l'exterior. 

El bestiari festiu, explicat en un minut a Youtube
Per fer una mica més fàcil el confinament, l'Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya ha inaugurat una nova secció de càpsules informatives sobre el bestiari i la imatgeria festiva
S'amplia el termini de presentació de sol·licituds per fer recerca sobre els Pastorets
Les bases han estat convocades per la Coordinadora de Pastorets de Catalunya i l'Institut Ramon Muntaner
Grans èxits versionats: nou disc de la Cobla Contemporània
La formació recopila els grans èxits de 25 anys de trajectòria musical
El joc tradicional, un aliat perfecte per portar millor el confinament
Montse Assens Borda i Pinyeres Assens Borda són les autores del llibre '100 jocs per fer a casa amb els teus fills'
Les rondalles populars, adaptades als més petits
Rosa Oliveros publica 'Rondalles contades a la vora del foc'
Les epidèmies en les festes tradicionals
Sant Roc i Sant Sebastià són els principals protectors contra la pesta

Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93.452.73.71 - Fax 93.452.73.72 - info@amic.media