Igualada (2022) i Lloret de Mar (2023) es proclamen Capitals de la Cultura Catalana
El president de l'organització Capital Cultura Catalana, Xavier Tudela, ha valorat positivament el treball de les dues candidatures

Les ciutats d'Igualada (Anoia) i Lloret de Mar (la Selva) han estat designades oficialment Capitals de la Cultura Catalana pels anys 2022 i 2023, respectivament. El president de l'organització Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela, ha destacat positivament el treball i l'esforç realitzat per part de les dues candidatures.

L'anunci de la doble designació per part de l'organització Capital de la Cultura Catalana no ha estat trivial. Tal com explica Xavier Tudela, "s'han decidit anunciar les dues candidatures a la vegada perquè, tot i ser diferents, són complementàries i responen molt bé a la realitat cultural del nostre país. Les dues candidatures són molt fortes, han estat treballades amb temps i, alhora, es mostren ben integrades en la societat civil". El president de l'organització també ha volgut destacar la reacció ciutadana, que està sent molt positiva.

Amb motiu de la seva capitalitat cultural, Igualada té l'objectiu de mostrar allò que la distingeix en l'àmbit cultural. La intenció és projectar la cultura en general, amb un equilibri de les disciplines artístiques però amb la voluntat de reforçar alguns elements com són la música de cambra, el patrimoni arquitectònic, les arts escèniques i el patrimoni tradicional i popular. Alhora, també vol destacar la qualitat i potencialitat del teixit associatiu, de les empreses i dels equipaments de la ciutat.

La ciutat de Lloret de Mar, que serà la 20a Capital de la Cultura Catalana l'any 2023, articula la seva proposta en quatre eixos principals: medi ambient, interculturalitat, igualtat de gènere i turisme. Al mateix temps, es crearan sis itineraris per donar a conèixer la cultura de Lloret de Mar. Són arts escèniques i música, història i patrimoni, tradicions, festes i cultura popular, fotografia, arts plàstiques i visuals, interculturalitat i llengua i literatura.

La Capital de la Cultura Catalana s'adreça a tot el domini lingüístic i cultural català. Té com a objectius els de contribuir a ampliar la difusió, l'ús i el prestigi social de la llengua i cultura catalanes, incrementar la cohesió cultural dels territoris de llengua i cultura catalanes i, finalment, promocionar i projectar el municipi designat com a Capital de la Cultura Catalana, tant a l'interior com a l'exterior. 

Les epidèmies en les festes tradicionals
Sant Roc i Sant Sebastià són els principals protectors contra la pesta
La riquesa de l’associacionisme cultural, a debat al XII Congrés de la CCEPC
El congrés se celebrarà a Reus i Tarragona el 6 i 7 de novembre
"Volem que s'interpretin més autors del patrimoni musical català"
Jaume Ayats, director del Museu de la Música de Barcelona
La presència de les dones al món casteller, una feina de formiga guardonada
Volen ‘burrocratitzar el foc’, article contra les restriccions normatives a la festa
En un article publicat a Vilaweb, Toni Mañané es mostra molt crític amb l’actuació dels tècnics municipals
L'agenda de cultura popular es veu afectada pel coronavirus
Diversos actes de cultura popular que s'havien de celebrar al llarg d'aquests dies han estat cancel·lats o ajornats

Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93.452.73.71 - Fax 93.452.73.72 - info@amic.media