Save The Children
'La infància marca' es podrà visitar de forma gratuïta al vestíbul de l'estació de França fins al 28 de febrer. L'exposició ha estat possible gràcies a la cessió gratuïta de l'espai per part d'Adif, com a part del Programa Estació Oberta.

 

 

 

Save the Children celebra el seu centenari amb una exposició fotogràfica a Barcelona
Amb motiu de l'aniversari, l'ONG també ha presentat la biografia de la seva fundadora, Eglantyne Jebb

Save the Children està d'aniversari. I no de pocs anys. L'ONG celebra enguany el seu centenari i per commemorar la data ha inaugurat una exposició fotogràfica al vestíbul de l'Estació de França a Barcelona. Amb el títol 'La infància marca', l'ONG recull "una petita part" de la seva història.

L'exposició recopila una sèrie d'imatges i fotografies històriques i actuals del seu treball en defensa de la infància arreu del món. "Amb aquesta mostra volem donar a conèixer quin ha estat el paper de Save the Children en la història universal de l'últim segle, així com animar els qui la visiten a reflexionar sobre les amenaces que els infants pateixen a dia d'avui", ha explicat Antoni Pérez, director de Save the Children a Catalunya, durant la inauguració.

'La infància marca' es podrà visitar de forma gratuïta al vestíbul de l'estació de França fins al 28 de febrer. L'exposició ha estat possible gràcies a la cessió gratuïta de l'espai per part d'Adif, com a part del Programa Estació Oberta, que és un dels projectes d'acció social de la companyia. La mostra compta també amb la col·laboració de Vueling i Renfe i ha estat comissariada pel fotògraf Pedro Armestre.

L'acte de celebració, amb el títol Eglantyne Jebb, una dona que va canviar la història, ha servit també per presentar la biografia de la fundadora de l'ONG, Eglantyne Jebb, La mujer que salvava a los niños (Alienta Editorial). Hi han assistit l'escriptora Clare Mulley, autora del llibre, i Ayaa Charkaoui, estudiant de medicina que va participar en els programes de Save the Children a Barcelona.

Clare Mulley treballava a Save the Children quan va trobar una nota escrita 80 anys enrere per Eglantyne Jebb, que deia: "No és que el món sigui egoista, és que li falta imaginació i està molt ocupat". Des d'aleshores Mulley es va sentir fascinada per la història de Jebb i va decidir escriure aquest llibre. Amb aquesta primera obra, Clare Mulley va guanyar el premi Daily Mail Biographers' Club.

Una dona lleial

La història de Save the Children va començar fa un segle, el 1919, després de la Primera Guerra Mundial. Va néixer de la mà d'Eglantyne Jebb, una dona compromesa amb la infància i lleial als seus principis fins a l'última conseqüència. Ella va ser l'origen d'un moviment que, 100 anys després, continua defensant els drets de les nenes i els nens més vulnerables arreu del món.

El compromís d'Eglantyne Jebb "no tenia límits", han explicat durant la presentació. Un dia de 1919, va sortir als carrers de Londres per recollir pamflets amb la imatge d'infants desnodrits d'Àustria, rival del Regne Unit durant la guerra. El seu objectiu era denunciar que el bloqueig econòmic del govern britànic a Àustria estava provocant la mort per desnutrició a milers de nens i nenes. Aquest acte de protesta va provocar l'arrest de la jove activista i mestre d'escola.

Jebb va lluitar perquè el govern i la societat britànica prenguessin mesures per acabar amb la tragèdia que estava provocant el bloqueig del Regne Unit al bàndol enemic. Per això, l'abril de 1919, va crear la Fundació Save the Children, amb l'objectiu de reunir fons per enviar llet als infants austríacs i després aconseguir ajudes a diferents països.

"Vam ser la primera organització dedicada exclusivament a la infància i la primera fundada per una dona. És important donar a conèixer la figura de Jebb perquè la seva història és la d'una dona que va aconseguir trencar estereotips de gènere, canviar mentalitats i impulsar els Drets de l'Infant", ha conclòs Pérez.

Notícies relacionades
La Fundació ”la Caixa” i IrsiCaixa impulsen el Coronavirus Community Lab, el primer projecte de ciència ciutadana per millorar la salut integral
La proposta es dirigeix especialment a alumnes i/o docents de 2n cicle d’ESO i Batxillerat, i també a famílies i adults
Dincat reclama el dret de les persones amb discapacitat intel·lectual a fer passejades terapèutiques
“No és un caprici, és una necessitat”, alerten les entitats i demanen “més empatia”
Les residències reben la primera compra de material de protecció per fer front al coronavirus
Afers Socials compra i reparteix 310.000 mascaretes, 200.000 guants, 32.000 bates i 10.000 ulleres
Famílies d’acollida o estades a albergs per als fills i filles d’hospitalitzats amb coronavirus
Quan no hi ha familiars que puguin fer-se càrrec dels infants, Afers Socials i Famílies ofereix aquestes solucions
 
Veure més notícies
 
Cultura popular
S'amplia el termini de presentació de sol·licituds per fer recerca sobre els Pastorets
Les bases han estat convocades per la Coordinadora de Pastorets de Catalunya i l'Institut Ramon Muntaner
Grans èxits versionats: nou disc de la Cobla Contemporània
La formació recopila els grans èxits de 25 anys de trajectòria musical
 


AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93 452 73 71