La guia presenta casos pràctics que exemplifiquen la bona gestió dels drets de ciutadania en l'àmbit municipal, com ara el dret a l'empadronament o l'accés als serveis d'acollida dirigits a les persones nouvingudes.

 

 

 

El Govern presenta una guia amb casos pràctics sobre inclusió i interacció amb la diversitat
El Homrani considera "requisit imprescindible" en el món actual ser una comunitat "diversa i cohesionada"

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha considerat aquest dimecres un "requisit imprescindible" en el món actual ser una comunitat "diversa i cohesionada". El titular de la cartera d'Afers Socials ho ha dit en el marc de la presentació de la guia 'Fer nova ciutadania des del món local: propostes per la inclusió, la interacció i la diversitat' acompanyat del secretari d'Igualtat, Migracions i Ciutadania, Oriol Amorós, i de diferents líders del món local. El Homrani ha aprofitat la presentació i la jornada de treball posterior per posar en valor les "bones pràctiques" liderades per diferents municipis en matèria d'immigració.

El Homrani ha destacat el treball que es fa des de l'àmbit local, social i ciutadà per la diversitat i per la cohesió social, i ha cridat a prendre consciència que la societat "cada vegada serà més diversa". Una diversitat que planteja "reptes", però que "ens fa més forts".

Pel que fa a la nova guia, el conseller n'ha destacat que mostra la "capacitat de generar aliances" i la "complicitat que s'ha anat treballant dia a dia en l'àmbit local". També ha destacat la necessitat d'incorporar els sentiments i l'empatia en la lluita contra els discursos d'odi: "La irracionalitat i la por són un perill, però la millor resposta en la qual ens enfortim tots ve d'un àmbit que és absolutament dels sentiments, que és aquella cosa que ens fa éssers socials, humans, que és l'empatia".

Per la seva banda, Amorós ha observat que tota la qüestió relacionada amb la rebuda i inclusió de la diversitat "és una política que depèn del que fan 7,5 milions de ciutadans", i ha destacat la dificultat de fer un manual que "tradueixi en fets concrets, en idees estructurades i clares allò que és molt complex".

En tot cas ha celebrat que "en aquest àmbit, la ciutadania, agents locals i Generalitat no només treballem junts, sinó que som un equip". La guia presenta casos pràctics que exemplifiquen la bona gestió dels drets de ciutadania en l'àmbit municipal, com ara el dret a l'empadronament o l'accés als serveis d'acollida dirigits a les persones nouvingudes, entre d'altres.

També dedica un apartat als programes que es despleguen a diferents municipis per adaptar els serveis a la societat real i diversa, com la millora de la mobilitat i accessibilitat o l'èxit educatiu, entre altres programes. Finalment tracta temes relacionats amb la gestió de la diversitat i, en aquest context, s'han presentat experiències com el Projecte Salam liderat per la Universitat de Vic, així com la gestió de la diversitat religiosa que es fa des del consorci social de la Garrotxa.

Notícies relacionades
La Fundació ”la Caixa” i IrsiCaixa impulsen el Coronavirus Community Lab, el primer projecte de ciència ciutadana per millorar la salut integral
La proposta es dirigeix especialment a alumnes i/o docents de 2n cicle d’ESO i Batxillerat, i també a famílies i adults
Dincat reclama el dret de les persones amb discapacitat intel·lectual a fer passejades terapèutiques
“No és un caprici, és una necessitat”, alerten les entitats i demanen “més empatia”
Les residències reben la primera compra de material de protecció per fer front al coronavirus
Afers Socials compra i reparteix 310.000 mascaretes, 200.000 guants, 32.000 bates i 10.000 ulleres
Famílies d’acollida o estades a albergs per als fills i filles d’hospitalitzats amb coronavirus
Quan no hi ha familiars que puguin fer-se càrrec dels infants, Afers Socials i Famílies ofereix aquestes solucions
 
Veure més notícies
 
Cultura popular
Grans èxits versionats: nou disc de la Cobla Contemporània
La formació recopila els grans èxits de 25 anys de trajectòria musical
El joc tradicional, un aliat perfecte per portar millor el confinament
Montse Assens Borda i Pinyeres Assens Borda són les autores del llibre '100 jocs per fer a casa amb els teus fills'
 


AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93 452 73 71