Les propostes de l’Ens


 


 

El conte infantil de la Víbria, en llenguatge braille
Aquest és el primer llibre de cultura popular que s'edita en braille, i es presentarà el pròxim dijous 6 de febrer, a les 18.00h, a la sala d'actes de la Casa dels Entremesos

Sabíeu que la Víbria i l'Arpella van tenir un enfrontament amb foc i que la cua de la Víbria va quedar socarrimada?  Després d'aquest incident, l'Arpella va demanar ajuda als seus amics de la Plaça Nova per curar la Víbria. Des d'aquell moment, la Víbria, l'Arpella, en Pippo, la Gal·la i el Nan Cucut són amics inseparables i participen tots junts a les Festes de Sant Roc de Barcelona.

Aquesta és la història que explica El conte de la Víbria, la primera publicació infantil de l'Associació de Festes de la Plaça Nova de l'autora Maria del Mar Calvet amb il·lustracions de Glòria Fort. El conte va publicar-se originalment l'any 2018 amb motiu del 25è aniversari de l'Associació de Festes de la Plaça Nova, i ara arriba una nova edició en sistema braille. La presentació tindrà lloc el pròxim dijous 6 de febrer, a les 18.00 hores, a la sala d'actes de la Casa dels Entremesos.

La publicació pretén ser una aposta per una cultura popular inclusiva, i ha estat possible gràcies a la col·laboració del Centre de Recursos Educatius per a Discapacitats Visuals de l'ONCE Barcelona (Credv Cre ONCE). L'acte de presentació de El conte de la Víbria comptarà amb un taller de sensibilització de la ceguesa pels més menuts. A través d'una lectura en veu alta i del tacte coneixeran els personatges del llibre, i també rebran informació sobre l'origen del sistema braille.

Els encarregats de conduir la jornada seran el director del Credv Cre ONCE Barcelona Manel Eiximeno, la mestra de suport de nens i nenes amb discapacitat visual Delfina Polo, l'autora del conte Maria del Mar Calvet i el president de l'Associació de Festes de la Plaça Nova, Xavier Cordomí. El conte de la Víbria s'ha convertit en el primer llibre de cultura popular adaptat al sistema braille i, tot i no estar en venda, aquelles persones afiliades a l'ONCE que ho desitgin podran adquirir-lo a l'arxiu oficial de l'ONCE.

El joc tradicional, un aliat perfecte per portar millor el confinament
Montse Assens Borda i Pinyeres Assens Borda són les autores del llibre '100 jocs per fer a casa amb els teus fills'
Les rondalles populars, adaptades als més petits
Rosa Oliveros publica 'Rondalles contades a la vora del foc'
"Volem que s'interpretin més autors del patrimoni musical català"
Jaume Ayats, director del Museu de la Música de Barcelona
L'agenda de cultura popular es veu afectada pel coronavirus
Diversos actes de cultura popular que s'havien de celebrar al llarg d'aquests dies han estat cancel·lats o ajornats
Sardanes, corals i gegants, en línia i des de casa
Entitats de cultura popular ofereixen diverses propostes per alleujar el confinament
Igualada (2022) i Lloret de Mar (2023) es proclamen Capitals de la Cultura Catalana
El president de l'organització Capital Cultura Catalana, Xavier Tudela, ha valorat positivament el treball de les dues candidatures

Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93.452.73.71 - Fax 93.452.73.72 - info@amic.media