Les propostes de l’Ens


 


 

Oberta la convocatòria dels Premis Josep Anselm Clavé del Cant Coral a Catalunya
El certamen, organitzat per la Federació de Cors de Clavé i el Moviment Coral Català, admetrà candidatures fins al 2 de febrer

La 2a edició dels Premis Josep Anselm Cla ja és a punt. El concurs, impulsat per la Federació de Cors de Clavé i el Moviment Coral Català, presenta deu categories que premien des de composicions i enregistraments de música coral fins a projectes que promocionin el cant coral a nivell internacional. Les candidatures es podran enviar fins al diumenge 2 de febrer a través d'aquest formulari.

Difondre i promocionar els millors treballs del panorama de la música coral a Catalunya. Aquesta és la fita que persegueixen els Premis Josep Anselm Clavé del Cant Coral a Catalunya 2019, organitzats anualment per la Federació de Cors de Clavé i el Moviment Coral Català. Les bases del concurs contemplen deu guardons, que es desglossen en les categories següents: Millor producció/espectacle, Millor programa, Millor programa de música coral catalana, Millor enregistrament, Millor composició, Millor projecte de transformació social, Iniciativa Innovadora, Comunicació i Millor projecte coral internacionalitzador.

Les candidatures poden enviar-se fins al 2 de febrer mitjançant el formulari que es facilita a la pàgina web, però en certes categories també es demanen més requeriments. És el cas de les distincions Millor programa i Millor programa de música coral catalana, on és necessari adjuntar el programa de mà dels concerts. El premi a Millor enregistrament també precisa l'enviament d'una còpia del disc físic o d'un enllaç web, i tots els treballs que es facin arribar a la categoria Millor composició han d'incloure la partitura de l'obra.

El jurat encarregat de valorar totes les propostes estarà conformat per professionals vinculats al món coral exceptuant el Premi a la Millor Producció/Espectacle, que l'atorgarà el públic a través d'una votació popular. La gala de lliurament dels guardons tindrà lloc el dissabte 14 de març de 2020 a les 20.30 h a la Sala Moragues del Born – Centre de Cultura i Memòria, a Barcelona.

 


Uns premis que homenatgen la figura de Josep Anselm Clavé

El nom dels premis també vol ser un homenatge a Josep Anselm Clavé (1824 - 1874), considerat el fundador del moviment coral i un dels impulsors més importants del moviment associatiu. La seva fita principal va ser aconseguir apropar la música a les classes populars a través del cant coral, fet que l'acabaria portant a crear l'Asociación Euterpense de cantaires l'any 1860.

La coral va actuar en grans festivals celebrats a Barcelona els anys 1860, 1861, 1862 (data en què es va celebrar el primer concurs coral) i 1864, aconseguint un reconeixement social destacat. A part de la vinculació de Clavé amb el món de la música coral, també va ser poeta i polític, arribant a ocupar càrrecs com el de diputat o president de la Diputació de Barcelona.

El joc tradicional, un aliat perfecte per portar millor el confinament
Montse Assens Borda i Pinyeres Assens Borda són les autores del llibre '100 jocs per fer a casa amb els teus fills'
Les rondalles populars, adaptades als més petits
Rosa Oliveros publica 'Rondalles contades a la vora del foc'
"Volem que s'interpretin més autors del patrimoni musical català"
Jaume Ayats, director del Museu de la Música de Barcelona
L'agenda de cultura popular es veu afectada pel coronavirus
Diversos actes de cultura popular que s'havien de celebrar al llarg d'aquests dies han estat cancel·lats o ajornats
Sardanes, corals i gegants, en línia i des de casa
Entitats de cultura popular ofereixen diverses propostes per alleujar el confinament
Igualada (2022) i Lloret de Mar (2023) es proclamen Capitals de la Cultura Catalana
El president de l'organització Capital Cultura Catalana, Xavier Tudela, ha valorat positivament el treball de les dues candidatures

Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93.452.73.71 - Fax 93.452.73.72 - info@amic.media