Les propostes de l’Ens


 


 

Obertes les inscripcions dels Premis Capital de la Sardana 2020 fins al 23 de febrer
Els guanyadors es donaran a conèixer públicament el 21 de març en un acte a Sant Feliu de Guíxols (Capital de la Sardana 2020)

La Confederació Sardanista de Catalunya ja ha obert les inscripcions per participar als Premis Capital de la Sardana 2020.  Aquests guardons es lliuren de forma anual, i són els més destacats en el món de la dansa tradicional i popular catalana. Les candidatures es podran presentar fins al 23 de febrer, i els guanyadors es donaran a conèixer el 21 de març a Sant Feliu de Guíxols, Capital de la Sardana 2020.

Els Premis Capital de la Sardana reconeixen a aquelles persones i entitats que han destacat per la seva tasca de conreu, difusió i enaltiment de la sardana i la dansa tradicional. La data límit de recepció de candidatures és el 23 de febrer, i les propostes es poden enviar o bé al correu electrònic info@confsardanista.cat, o bé a la seu de la Casa de la Sardana (carrer del Pou de la Figuera, 15, Barcelona).

Tal com especifica la Confederació Sardanista, a les propostes hi haurà de constar el currículum sardanista de la persona (especificant el nom i els dos cognoms) o entitat. La Comissió Capital de la Sardana serà l'encarregada d'estudiar i comprovar les dades de totes les candidatures. Les bases dels Premis Capital de la Sardana 2020 es poden consultar amb més detall al portal web de la Confederació Sardanista de Catalunya. Els guanyadors es faran públics el dissabte 21 de març durant l'esdeveniment institucional de Sant Feliu de Guíxols com a Capital de la Sardana 2020, que prendrà el relleu de Perpinyà (Capital de la Sardana 2019).

Les dues modalitats de guardons que existeixen són les següents: les Medalles al Mèrit i els Premis Capital de la Sardana. Les Medalles al Mèrit consten de tres categories diferenciades: Medalla al Mèrit Sardanista, al Mèrit Musical i Mèrit a la Dansa Catalana. Aquestes distincions premien a persones o entitats que hagin destacat per la seva trajectòria rellevant i continuada en la divulgació i promoció de la sardana, la cobla i la dansa tradicional i popular catalana, respectivament.

Pel que fa als Premis Capital de la Sardana, estan conformats per cinc categories. El Premi a la Dedicació va dirigit a persones en àmbits generals que han desenvolupat una feina constant a favor de la sardana o la dansa. El Premi a la Continuïtat és per a entitats, concursos o Aplecs adscrits a les comissions d'Aplecs que celebren 50, 75, 100, 125 anys. La tercera categoria és als Mitjans Audiovisuals, per a edicions discogràfiques, premsa, ràdio, televisió, produccions cinematogràfiques, xarxes socials. També hi ha el Premi a Iniciatives Renovadores, per a persones o entitats que s'han distingit per portar a terme propostes innovadores en el camp de la sardana o la dansa. I finalment, la categoria a Estudis Sardanistes premia aquelles persones o entitats que s'han distingit per realitzar publicacions, investigacions, etc., en el camp de la sardana o la dansa.
 
Encara que els guanyadors es facin públics el dia 21 de març, el lliurament oficial dels guardons serà el 12 de desembre en un altre acte que també tindrà lloc a Sant Feliu de Guíxols. En aquest esdeveniment també es presentarà la Guia Sardanista 2021, que recull tots aquells esdeveniments imperdibles del món sardanista. A més, es podrà gaudir d'un concert de música per a cobla, es presentarà de forma oficial la ciutat de Balaguer com a Capital de la Sardana 2021 i es donarà pas al nomenament de la
Capital de la Sardana 2023.

El joc tradicional, un aliat perfecte per portar millor el confinament
Montse Assens Borda i Pinyeres Assens Borda són les autores del llibre '100 jocs per fer a casa amb els teus fills'
Les rondalles populars, adaptades als més petits
Rosa Oliveros publica 'Rondalles contades a la vora del foc'
"Volem que s'interpretin més autors del patrimoni musical català"
Jaume Ayats, director del Museu de la Música de Barcelona
L'agenda de cultura popular es veu afectada pel coronavirus
Diversos actes de cultura popular que s'havien de celebrar al llarg d'aquests dies han estat cancel·lats o ajornats
Sardanes, corals i gegants, en línia i des de casa
Entitats de cultura popular ofereixen diverses propostes per alleujar el confinament
Igualada (2022) i Lloret de Mar (2023) es proclamen Capitals de la Cultura Catalana
El president de l'organització Capital Cultura Catalana, Xavier Tudela, ha valorat positivament el treball de les dues candidatures

Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93.452.73.71 - Fax 93.452.73.72 - info@amic.media