Roger Pallarols: "La meitat de bars i restaurants de Barcelona poden desaparèixer"
El director del Gremi de Restauració de Barcelona és molt pessimista amb la reactivació econòmica del sector, especialment al centre “desertitzat” de la ciutat
El pessimisme sense límit s’ha instaurat entre els restauradors barcelonins. Quan hi ha crisis econòmiques, és habitual que tots els sectors se sentin abandonats per les administracions; tots volen més ajudes i incen...
La fusió
Caixabank i Bankia reactiven el procés d’unions entre entitats financeres
Dijous passat al vespre, els brillants periodistes del diari Ara Àlex Font Manté i Albert Martín van incendiar les xarxes socials donant la primícia que Caixabank i Bankia estaven planejant fusionar-se. Es produeix la coin...
Ajustar les veles: decàleg d’empresa en temps de pandèmia
L'analista Albert Ortas recomana traçar estratègies que tinguin per ensenya l'adaptació, optimitzar despeses i liderar en moments convulsos
El pessimista es queixa del vent; l'optimista espera que canviï; el realista ajusta les veles. És una de les reflexions del teòleg, religiós i matemàtic anglès William George Ward que hom pot llegir-la quan...

 


 

Què fer per evitar impagats en una empresa?
El nombre d'impagats el 2020 augmentarà entre un 5% i un 20%

Tots els mitjans pronostiquen que aquest 2020 augmentarà el nombre d'impagats. Els més optimistes auguren que el risc de patir impagaments augmentarà entre el 5% i el 10%, i els més pessimistes entre el 10% i el 20%.

Certament, cal tenir aquestes dades en compte per decidir les mesures oportunes i si els impagaments no es produeixen no és per casualitat sinó perquè s'ha actuat correctament.

"Optimistes i pessimistes pronostiquen que aquest 2020 augmentarà el nombre d'impagats"

Poden els impagats enfonsar una empresa? Què cal fer per evitar-ho?

En primer lloc, és aconsellable que dins de l'empresa s'harmonitzi el departament comercial amb el departament administratiu-financer. Haurien d'anar sempre coordinats.

ot i que hi hagi empreses que no disposin de departaments especialitzats a causa de la seva mida reduïda, també s'han d'harmonitzar i coordinar les decisions comercials i administratiu-financeres.

En les relacions amb els seus clients, les empreses han d'establir quin és el mitjà de pagament.

Els mitjans de pagament més comuns:

    Rebuts negociables

    La reposició de fons mitjançant transferència bancària

    El xec o pagaré

    El factoring

    El confirming

    Altres

Mitjans de pagament com els rebuts negociables, la reposició de fons via transferència bancària i el xec o el pagaré són els més comuns en les relacions comercials. Ara bé, tenen el risc d'incompliment de realitzar-se el dia convingut i això pot afectar a la tresoreria de l'empresa.

Si el nivell d'autofinançament de l'empresa és important s'optarà per acceptar la transferència bancària, ja que un cop rebuda no comporta cap cost però per l'experiència que tenim dins el nostre bufet és que moltes empreses no compleixen escrupolosament el termini convingut de pagament. I llavors... toca negociar.

"Moltes empreses no compleixen escrupolosament el termini convingut de pagament"

Cal aconseguir que el client pagui com més aviat millor ja que del contrari es frenarien les bones relacions existents.

Al nostre bufet més del 90% de les factures són pagades mitjançant transferència. Això és possible perquè la confiança recíproca és total. Es factura d'acord a allò que convé, és a dir, per treball realitzat, resultat obtingut i preu acordat.

És de gran ajuda a poder realitzar els pagaments via transferència bancària i el fet que també pugui realitzar-se per internet a través de la banca online.

Les transferències entre oficines de la mateixa entitat bancària són abonades al mateix instant de realitzar-les. I les transferències entre entitats diferents poden trigar entre 24 o 48 hores, sempre que no es produeixi una "distracció" dins el banc que ha d'efectuar la transferència.

 Josep Gajo, advocat Bufet Gajo i Fortuny

 

 
Veure més notícies
 


AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93 452 73 71