Més de 10.800 nous llocs de treball a Catalunya gràcies al programa d’inserció sociolaboral Incorpora de ”la Caixa”
últims articles
CaixaImpulse Consolidate apropa al mercat quatre iniciatives biomèdiques disruptives
 
La convocatòria Art for Change ”la Caixa” impulsa 19 projectes artístics per a la transformació personal i social
 
CaixaProinfància ha atès a prop de 113.000 nens i nenes a Catalunya per trencar el cercle generacional de la pobresa
 
El programa Invulnerables de Sor Lucía Caram i “la Caixa” atén a 700 famílies i a més de 1.000 menors en situació de pobresa a Catalunya
 
”la Caixa” ha acompanyat a Catalunya més de 36.000 persones al final de la seva vida i més de 48.700 familiars
 
El 37,7% de les mares va sol·licitar una reducció de jornada o treballar a temps parcial després de la baixa maternal davant del 4% dels pares
 
El programa Incorpora disposa d’una xarxa de tècnics a tot el territori
Programa Incorpora de "la Caixa"

El programa d’integració laboral de ”la Caixa”, Incorpora, va facilitar 10.878 nous llocs de treball a Catalunya a persones vulnerables al llarg del 2019. Això ha estat possible gràcies a la implicació de 3.287 empreses i 137 entitats socials a Catalunya en aquest projecte de responsabilitat social.

En total, s’han facilitat 36.803 nous contractes el 2019 a través del programa Incorpora, dels quals 34.205 han estat a Espanya i 2.598 a l’estranger. Per aconseguir-ho s’hi han implicat 13.613 empreses i 482 entitats socials al conjunt d’Espanya. L’èxit ben provat de la metodologia del programa Incorpora de ”la Caixa” va dur a exportar el model a Portugal, Hongria, Polònia i el Marroc.

De les 10.878 insercions laborals a Catalunya, 5.717 han estat de dones i 5.161 d’homes. A més, 2.765 d’aquestes insercions han estat de persones amb alguna discapacitat, i 8.113, de persones en risc o situació d’exclusió.

”la Caixa” renovarà aquest any l’acord de col·laboració per catorzè any consecutiu, per desenvolupar el programa Incorpora amb entitats socials que es dediquen a la integració laboral de persones amb dificultats especials per trobar feina.

Incorpora ofereix a les empreses un servei gratuït d’assessorament i acompanyament en accions de responsabilitat social, en aquest cas centrades en la integració laboral de persones en situació de vulnerabilitat, com ara persones amb discapacitat, joves en risc d’exclusió, víctimes de violència de gènere, aturats de llarga durada i exreclusos, entre d’altres.

En paraules del president de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Isidre Fainé: «El programa Incorpora continua creixent any rere any. Més enllà del nombre d’insercions laborals, un dels grans mèrits del programa és que cada participant es converteix en agent del seu propi canvi. Aconseguir feina va més enllà d’un contracte. Cada història de superació és fruit del treball en equip de la nostra xarxa d’entitats socials, en la qual els tècnics tenen un paper clau, acompanyant personalment cada usuari».

Incorpora té com a objectiu que les persones siguin agents del seu propi canvi per sortir de situacions difícils, i ho fa a través de la feina com a forma d’inserció social. Per això, estén ponts entre les empreses i les entitats socials que es dediquen a la integració laboral amb la finalitat de crear un clima d’entesa i col·laboració entre ambdues parts que redundi en oportunitats per a les persones que més ho necessiten.

Incorpora desenvolupa des del 2016 una línia d’autoocupació. Gràcies a aquesta iniciativa, persones en risc d’exclusió social amb actitud i capacitat emprenedora i amb idees de negoci participen en una nova forma d’integrar-se en el mercat laboral, amb la qual poden augmentar les seves possibilitats de superar la seva situació de vulnerabilitat. Incorpora els ha dissenyat itineraris personalitzats i els ha facilitat formació i acompanyament perquè puguin desenvolupar el seu pla d’empresa. El 2019 es van crear 1.356 noves microempreses.

AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93.452.73.71 - Fax 93.452.73.72 - info@amic.media