CaixaProinfància ha atès a prop de 113.000 nens i nenes a Catalunya per trencar el cercle generacional de la pobresa
últims articles
CaixaImpulse Consolidate apropa al mercat quatre iniciatives biomèdiques disruptives
 
Més de 10.800 nous llocs de treball a Catalunya gràcies al programa d’inserció sociolaboral Incorpora de ”la Caixa”
 
La convocatòria Art for Change ”la Caixa” impulsa 19 projectes artístics per a la transformació personal i social
 
El programa Invulnerables de Sor Lucía Caram i “la Caixa” atén a 700 famílies i a més de 1.000 menors en situació de pobresa a Catalunya
 
”la Caixa” ha acompanyat a Catalunya més de 36.000 persones al final de la seva vida i més de 48.700 familiars
 
El 37,7% de les mares va sol·licitar una reducció de jornada o treballar a temps parcial després de la baixa maternal davant del 4% dels pares
 
Globalment, ”la Caixa” destina més de 500 milions d’euros anuals a impulsar 50.000 iniciatives en els àmbits social, cultural, educatiu i de recerca mèdica, en benefici d’11 milions de persones
President de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Isidre Fainé, el Dia del Voluntari

CaixaProinfància, el programa de ”la Caixa” que treballa per la superació de la pobresa infantil i l’exclusió social, ja és present a tot Espanya. El programa va néixer el 2007 i, al començament, es va implementar a les onze ciutats i àrees metropolitanes amb més bosses de pobresa: Madrid, Barcelona, Bilbao, Saragossa, Màlaga, Múrcia, Palma, Sevilla, València, Santa Cruz de Tenerife i Las Palmas de Gran Canaria. Al llarg d’aquests anys, s’ha anat ampliant fins a arribar el 2019 a totes les comunitats autònomes.

Durant aquests anys, CaixaProinfància ha atès més de 300.000 infants i adolescents i més de 176.000 famílies en situació de pobresa. Per fer-ho, ”la Caixa” hi ha destinat un pressupost total de més de 400 milions d’euros.

A Catalunya, CaixaProinfància ha atès a 112.832 infants i 69.897 famílies a través de més de 150 entitats i amb un pressupost de més de 155 milions d’euros. Concretament a la província de Barcelona, s’han atès 110.583 nens i nenes i 68.590 famílies amb la col·laboració de 118 entitats.

Dotze anys treballant per trencar el cercle de la pobresa infantil

CaixaProinfància treballa perquè els menors d’entre 0 i 18 anys en situació de pobresa o exclusió social tinguin les mateixes oportunitats que la resta d’infants. L’objectiu del programa és trencar el cercle de pobresa que es transmet de pares a fills, i també promoure noves formes d’atenció enfocades al desenvolupament social i educatiu, a través d’un conjunt d’ajudes que les entitats socials despleguen amb la metodologia de treball establerta pel programa.

«Vam posar en marxa aquest programa fa més de deu anys i, progressivament, l’hem anat ampliant a tot Espanya. Això respon a la nostra convicció que, al marge de la conjuntura econòmica, la pobresa infantil és una realitat de la qual sempre hem d’estar pendents. En depèn no sols el benestar present de la infància, sinó també el futur de la nostra societat», explica el president de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Isidre Fainé.

CaixaProinfància compta amb la col·laboració de més de 400 entitats socials, que treballen en xarxa i que s’encarreguen d’atendre directament les famílies, prioritzar els ajuts i fer el seguiment de cada cas. El programa no sols potencia el treball en xarxa entre les entitats socials, sinó que també promou una acció coordinada amb altres agents del territori (ajuntaments, escoles i centres de salut, entre d’altres), per donar una resposta global i integral a les necessitats dels infants i de les seves famílies. Per tant, la valoració de cada cas, el pla de treball amb els objectius específics, el seguiment i l’avaluació es duen a terme de manera conjunta entre les parts implicades.

Totes aquestes organitzacions actuen amb la premissa que els infants d’avui són els adults que formaran la societat de demà, de manera que l’atenció a la infància és determinant per aconseguir el seu benestar, però també per construir una societat més justa, equitativa i cohesionada.

AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93.452.73.71 - Fax 93.452.73.72 - info@amic.media