Les propostes de l’Ens
   
   
   
   
   
 
 


 


 

Una mirada a la immigració contemporània a Catalunya
Dimarts 17 de desembre, la Biblioteca Francesc Candel acollirà el col·loqui 'Ciutat i immigració: des de Candel al segle XXI'

Coincidint amb el 50è aniversari de la publicació d'Els altres catalans, el Departament de Benestar Social i Família va impulsar del llibre Migracions dels segles XX i XXI: una mirada candeliana (2015), editat amb la col·laboració de la Fundació Paco Candel, el Grup d'Estudis Demogràfics i de les Migracions, i el Centre d'Estudis Demogràfics.

El col·loqui 'Ciutat i immigració', previst el dimarts 17 de desembre (19:00h) a la Sala d'Actes de la Biblioteca Francesc Candel (carrer de l'Amnistia Internacional, 10, Barcelona), pivotarà entorn les conclusions d'aquest estudi. Pere Baltà, president de la Fundació Paco Candel, introduirà les intervencions del demògraf Andreu Domingo i el geògraf Oriol Nel·lo.

Segons els autors de la publicació, les persones migrades a Barcelona i els autòctons comparteixen els anhels de justícia social i el desig de lluitar per una vida millor. Des d'aquesta premissa, el col·loqui debatrà les característiques de la immigració a Barcelona des de 1964 fins a l'actualitat: com va distribuir-se la immigració castellana a la ciutat, el model d'habitatge de les diferents fornades de nouvinguts, la formació de nous models de família, la inserció laboral en l'estructura productiva del país, i les noves resignificacions que la immigració ha provocat en les relacions de gènere. Analitzar les migracions contemporànies a Catalunya, defensen els autors, suposa un exercici de relectura històrica.

Migracions dels segles XX i XXI: una mirada candeliana va comptar amb la participació d'acadèmics de les universitats de Barcelona, Harvard, Ginebra i Màlaga. Podeu consultar-ne les conclusions en aquest enllaç.

Sant Pere de Ribes acollirà el 3er Concurs Nacional d’Enceses el 9 de maig
Obertes les inscripcions per a les colles participants fins al 7 de febrer
Els Tres Tombs inicien la temporada reivindicant el futur de la festa i el benestar animal
Polinyà presenta el programa de la Capital Catalana dels Tres Tombs
Comença el Tradicionàrius 2020, dedicat al músic i compositor basc Kepa Junkera
El festival internacional de folk se celebrarà del 10 de gener al 3 d’abril i acollirà més de 70 activitats
A cop de rodolí: l’Auca dels Costums de Barcelona
Guillem Roma i Peran Torres són els autors d’aquesta versió actualitzada de l’Auca de Joan Amades
Any nou, cercavila antiga
El ball de Pastorets de Vilafranca del Penedès serà l'entremès convidat al Seguici de les Basíliques de la Barcelona Antiga
Més de 560 clics de Playmobil protagonitzen el pessebre de La Violeta de Gràcia
Dimarts al vespre es va inaugurar aquest pessebre singular, que es pot visitar fins al 2 de febrer

Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93.452.73.71 - Fax 93.452.73.72 - info@amic.media