Jaume Roura, president de la Fira de Barcelona el Saló Ocasió
Jaume Roura: "Comprar un vehicle d'ocasió o seminou porta un estalvi del 40% respecte un nou"

 

Altres entrevistats
01/04/2021
Jaume Puig: “Quan s’aixequin les restriccions de la covid-19, el consum repuntarà amb força, especialment en els viatges”
 
29/03/2021
Juan José Garau Luis: “Des de la meva perspectiva crec que encara som lluny de que les màquines igualin la capacitat humana”
 
24/03/2021
Lluís Danés: " “De l’Estat espanyol no hem rebut cap ajut. Ni de la Televisió Pública espanyola, ni del Govern espanyol. Ningú.”
 
04/03/2021
Fèlix Colomer: “’Vitals’ demostra que un documental social i en català pot arribar a centenars de milers de persones de tota Europa”
 
22/02/2021
Juliana Canet "“No hem de donar valor a les coses només perquè siguin en català o les faci una dona”
 
05/02/2021
Àngels Ponsa i Roca: «Volem situar al voltant de Sant Jordi el tret de sortida de la represa cultural»
 
05/12/2019

Des del passat 28 de novembre fins al pròxim 8 de desembre se celebra a la Fira de Barcelona el Saló Ocasió. La 39a edició posa a la venda cotxes semi-nous procedents de kilòmetre zero, gerència, demostració, cortesia, flotes de lloguer, leasing o renting.

Jaume Roura, president del certamen, organitzat per Fira de Barcelona, i de la Federació Catalana de Venedors de Vehicles a Motor (FECAVEM), ha fet un repàs a la situació del mercat del vehicle d'ocasió i seminuevo, a més d'informar sobre les novetats de la present edició.

1.    Quines són les novetats més recents que podran trobar els visitants d’enguany a la 39a del Saló Ocasió?
L'edició de 2019 és una de les millors dels últims anys, amb més de 3.500 cotxes en venda amb els millors preus i ofertes del sector. A més, totes les principals marques de parc automobilístic estan representades, ja sigui a través dels concessionaris oficials o de botigues multimarca. D'aquesta manera, el Saló Ocasió oferirà les millors ofertes i promocions del sector, demostrant que és el major concessionari de vehicles seminous de Catalunya.

2.    Quins beneficis presenta la compra d’un vehicle d’ocasió?
En primer lloc, comprar un vehicle d'ocasió o seminou porta amb si un clar estalvi que pot arribar a suposar fins a un 40% respecte al preu del mateix vehicle nou. Aquest és un gran al·licient, però no és l'únic benefici. A conseqüència del baix preu, la depreciació que pateixen aquest tipus de vehicles per culpa del temps i el quilometratge és menor que el d'un cotxe nou.
Els períodes d'espera normals entre que es demana un vehicle fins que surt de fàbrica pot arribar a ser de 6 mesos, amb els cotxes d'ocasió, un cop acordada la compravenda i posada en regla la documentació, el vehicle ja es pot posar en circulació. A més, en aquest tipus de compra, el preu dels impostos a pagar és molt més reduït amb un que amb un de nou.

3.    A la fira es poden trobar més de 3.500 vehicles seminous diferents, quina seria la teva recomanació a tenir en compte a l’hora d’adquirir un vehicle d’ocasió al saló?
Una part clau en el procés de compra d'un vehicle d'ocasió és establir un pressupost màxim. D'aquesta manera, podem ajustar la recerca i tindrem les idees més clares. En aquesta línia, també cal ser conscients de les necessitats que tenim; no és el mateix buscar un cotxe familiar, que un segon vehicle més petit, estil utilitari.
Quan l'usuari ja sap el que està buscant, al saló els professionals de les diferents marques presents l'ajudaran a trobar el cotxe que més s'adequa a les seves necessitats i al pressupost que s'ha fixat. Pot comparar amb diferents models i triar aquell que s'ajusti més al que necessita i està buscant.

4.    Quins són els vehicles que més interessen als visitants de la fira: utilitaris, familiars, d’alta gama, de baixes emissions...?
Hi ha visitants que s'interessen per tota mena de vehicles, des d'esportius d'alta gamma a utilitaris. Al saló, la majoria solen mostrar interès pels cotxes de gamma mitjana compactes i amb preu que va des dels 15.000 als 32.000 euros. Són els cotxes més demandats pels assistents que busquen al saló la millor oferta de mercat.

5.    Quines garanties ofereixen els vehicles del Saló Ocasió?
Tots els vehicles que s'exposen al saló han estat anteriorment inspeccionats i compten amb la certificació d'Applus +, una de les empreses líders en inspecció. D'aquesta manera podem garantir als compradors que els cotxes estan preparats per a la seva posada en circulació; a més, compten amb garantia i compleixen amb les noves normatives de baixes emissions.

6.    S’ha vist el Saló del Vehicle d’Ocasió condicionat per la nova normativa sobre baixes emissions que entra en vigor el pròxim 1 de gener?
El saló s'ha vist beneficiat per la nova normativa, però també és un avantatge per als compradors. Tots els vehicles exposats en els Palaus 1 i 2 del recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona compleixen amb les noves restriccions i poden circular per les zones limitades. De manera que és el millor lloc per a aquells que necessiten canviar de cotxe, trobaran una gran varietat de vehicles a punt per posar-se en circulació al millor preu.

7.    Els usuaris podran trobar a la fira cotxes amb diverses opcions de fonts d’energia i combustible, com per exemple els cotxes elèctrics?
Al saló es poden trobar vehicles amb els diferents tipus de motorització i combustibles. Són cotxes molt demandats pels visitants i que es venen de manera fàcil. No obstant això, el percentatge respecte al nombre total de vehicles exposats no és massa significatiu perquè es tracta d'un mercat que està començant a funcionar ara i no hi ha massa cotxes elèctrics d'ocasió. En les pròximes edicions seguirem treballant en aquesta línia perquè vagin tenint un paper més important aquí al Saló Ocasió.

8.    Amb el debat que existeix actualment sobre els vehicles dièsel, què han de tenir en compte els usuaris sobre aquest tipus de combustible a l’hora d’adquirir un nou cotxe?
Els cotxes dièsel ofereixen molts avantatges, s'ha parlat molt dels seus inconvenients, però actualment ofereixen una major eficiència, durada de motor i un menor consum. A més, s'han incorporat components en els vehicles amb aquest tipus de combustió que han reduït de manera evident l'impacte que tenen en el medi ambient. A curt termini, no hi ha una alternativa amb les mateixes característiques.

9.    Com està evolucionat el sector dels vehicles d’ocasió a Catalunya en els últims anys?
El sector dels vehicles d'ocasió està en clara línia ascendent. Durant els últims anys, el volum de vendes que s'han produït ha anat en augment respecte als anys anteriors. Per exemple, en els deu primers mesos del 2019, a Catalunya es van vendre un total de 279.851 cotxes seminous, això suposa un 6% més que en el mateix període del 2018.

10.    L’any passat es van vendre més de 3.000 cotxes seminous i d’ocasió, xifra record a la història del certamen. Quines xifres s’esperen en l’edició d’enguany?
L'any passat va ser una de les millors edicions del saló. Volem seguir en aquesta línia i esperem que la d'aquest any sigui millor encara. Creiem que se superaran les 3.000 unitats venudes l'any passat i que es vendran pràcticament la totalitat dels vehicles exposats.

 

 

 

AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93.452.73.71 - Fax 93.452.73.72 - info@amic.media