El programa Invulnerables de Sor Lucía Caram i “la Caixa” atén a 700 famílies i a més de 1.000 menors en situació de pobresa a Catalunya
últims articles
CaixaImpulse Consolidate apropa al mercat quatre iniciatives biomèdiques disruptives
 
Més de 10.800 nous llocs de treball a Catalunya gràcies al programa d’inserció sociolaboral Incorpora de ”la Caixa”
 
La convocatòria Art for Change ”la Caixa” impulsa 19 projectes artístics per a la transformació personal i social
 
CaixaProinfància ha atès a prop de 113.000 nens i nenes a Catalunya per trencar el cercle generacional de la pobresa
 
”la Caixa” ha acompanyat a Catalunya més de 36.000 persones al final de la seva vida i més de 48.700 familiars
 
El 37,7% de les mares va sol·licitar una reducció de jornada o treballar a temps parcial després de la baixa maternal davant del 4% dels pares
 
Foto presentació balanç 'Invulnerables' Museu Marítim la Caixa

Invulnerables, la iniciativa contra la pobresa infantil impulsada per Sor Lucía Caram i la Fundació “la Caixa”, a través del seu programa CaixaProinfància, va presentar el 4 de desembre el seu primer balanç després de tres anys de recorregut a Catalunya.

CaixaProinfància treballa perquè els menors d’entre 0 i 18 anys en situació de pobresa o exclusió social d’arreu de l’Estat espanyol tinguin les mateixes oportunitats que la resta d’infants. L’objectiu del programa és trencar el cercle de pobresa que es transmet de pares a fills, i també promoure noves formes d’atenció enfocades al desenvolupament social i educatiu, a través d’un conjunt d’ajudes que les entitats socials despleguen amb la metodologia de treball establerta pel programa. Des d’aquesta base, neix el programa Invulnerables a Catalunya, liderat per Sor Lucía Caram.

Amb el suport del FC Barcelona i la Generalitat de Catalunya, el projecte vol implicar a tota la societat, des de el KM 0, com a la forma més eficaç de treballar i de transformar la pobresa infantil.

Invulnerables treballa per trencar el cercle de la pobresa hereditària fomentant la igualtat d’oportunitats a través de la col·laboració públicoprivada. Actualment es desenvolupa en 11 municipis, formant 14 xarxes de treball a ma de les administracions locals i de 49 entitats socials. El programa es troba present allà on els indicadors de la Generalitat marquen on la pobresa infantil té més impacte:

Manresa, Manlleu, Tarragona, El Vendrell, Tortosa, Lleida (barris de la Mariola, Secà de Sant Pere, Balafia i Pardinyes), Girona, Salt, Figueres, Lloret de Mar, Banyoles i Ripoll – Sant Joan de les Abadesses.

En total des de el programa s’està atenent a gairebé 700 famílies i un total de 1.144 infants.

A través de l’aliança amb el FC Barcelona i la seva Fundació, i amb el suport de la Confederació de Penyes, s’han realitzat més de 100 xerrades de conscienciació. A més, a tots els territoris on actua el programa s’ha implementat el programa Futbol Net, arribant a gairebé 400 nens i nenes d’Invulnerables.

A aquestes xifres s’hi suma l’aposta per l’EspaiCaixa Francesc d’Assís a Manresa. Un espai en el qual, a través de CaixaProinfància, es realitza una acció directa que arriba a 103 famílies i 212 menors.

Sor Lucía Caram ha afirmat: “El que passa a Catalunya, al nostre KM0, ens diu el darrer informe d’UNICEF Catalunya sobre els objectius fixats a l’Agenda 2030, és que la pobresa infantil torna a créixer i avui es situa en el 28,6%. Això vol dir que un de cada tres nens viu amb mancances essencials per viure. I aquesta pobresa que pateixen els nens i les seves famílies, ens preocupa perquè  s’ha cronificat, ja es estructural i greu, i ens preocupa perquè no ho estan resolent.
Tenim un  25% de les llars amb fills que es troben en risc de pobresa. I en les famílies monoparentals, la xifra es dispara: Un 40% dels menors que viuen en famílies monoparentals es troben en risc de pobresa. A més, el 31% dels infants a Catalunya tenen sobrepès o obesitat: Una forma de malnutrició  donada per la manca d’hàbits alimentaris saludables.

AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93.452.73.71 - Fax 93.452.73.72 - info@amic.media