Ajuntament de Barcelona
Amb una mirada feminista, aquest curs 2019-2020, la temàtica sobre la qual tractarà la XXV Audiència Pública a les Noies i els Nois serà "Educant en la igualtat".


 

 

Els infants i adolescents de Barcelona repensen la ciutat en clau feminista i contra la violència masclista
L'alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, ha demanat nens i nenes que s'impliquin en la transformació de la realitat

Uns 1.600 infants i adolescents de sisè de Primària, Educació Secundària Obligatòria i Educació Especial de 36 centres educatius de la ciutat van participar en l'inici de l'Audiència Pública a les noies i els nois de Barcelona, en què l'alcaldessa, Ada Colau, els ha recordat que "volem una ciutat on tothom pugui viure lliurement i sigui tractat igual, independentment de com pensem, com ens estimem o de si som nois o noies".

L'alcaldessa ha demanat als infants i adolescents a repensar la ciutat en clau feminista, a reivindicar una societat sense violència masclista i a implicar-se en la transformació de la realitat.

Colau s'ha adreçat als nois i els ha dit que el seu paper és fonamental quan veuen comportaments masclistes al seu entorn, "sabem que sou majoria els que voleu deixar el masclisme enrere, i vull demanar-vos que no calleu, digueu el que penseu per acabar amb les violències masclistes i aconseguir una ciutat més igualitària."

En aquesta edició, l'Audiència tracta sobre l'educació en la igualtat des d'un punt de vista feminista.

L'Audiència Pública a les Noies i els Nois de Barcelona és una forma de participació, a través de la qual la ciutadania infantil i adolescent de la ciutat d'entre 11 i 17 anys (escolaritzada a sisè de primària, i a secundària i batxillerat, també d'educació especial) fa propostes a l'equip de govern de la ciutat i a les regidores i regidors de cada districte.

Després d'un procés col·lectiu de reflexió, presenten les seves conclusions en actes d'audiència pública presidits per les regidories de districte i per l'alcaldessa.

Amb una mirada feminista, aquest curs 2019-2020, la temàtica sobre la qual tractarà la XXV Audiència Pública a les Noies i els Nois serà "Educant en la igualtat".

Fins al mes de març, els centres participants treballaran la temàtica d'enguany per concretar les propostes entre els alumnes de cada districte, i les presentaran al regidor de cada districte al mes de març. Finalment, a l'abril els nois i noies faran el lliurament de manifestos a l'alcaldessa i els regidors.

Notícies relacionades
Escriptors i ‘booktubers’ inventen falses ressenyes de contes per promoure la comprensió lectora
Màrius Serra i Gemma Lienas, entre altres, es faran ressò a les xarxes socials de la campanya pel Dia Mundial de l’Educació
Desenes de famílies de Rubí en lluita perquè un fons voltor els renovi els contractes i mantingui la finca
L'empresa vol apujar fins a un 50% el preu dels lloguers als veïns
Barcelona sumarà 80 noves places per a dones sense llar
Un 13% de les persones que dormen al carrer són dones i viuen situacions de sensellarisme, abús i infrahabitatge que resten inadvertides
El tercer sector reclama al Govern uns pressupostos “en clau social”
Les grans federacions consideren que la situació el sector és “crítica i insostenible”
 
Veure més notícies
 
Cultura popular
Sant Pere de Ribes acollirà el 3er Concurs Nacional d’Enceses el 9 de maig
Obertes les inscripcions per a les colles participants fins al 7 de febrer
“El projecte de digitalització de figures 3D és perpetu”
Mateu Tres. President de l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya.
 


AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93 452 73 71