Les propostes de l’Ens
   
   
   
   
   
 
 


 


 

La riquesa dels festivals de música de Catalunya, a debat al CCCB
El 27 de novembre se celebrarà el ‘Fòrum 2019 Festivals: Mirades des del s.XXI’

Al juliol, la darrera edició del festival Sónar va reunir a Barcelona més 105.000 amants de la música electrònica i experimental. El passat cap de setmana, el Festival Càntut va convocar el públic de Cassà de la Selva al voltant de la taula d’un bar o a l'interior d'una barberia per tornar a escoltar i cantar les cançons dels avis. El Sónar i el Càntut són dos dels festivals que s’analitzaran al fòrum que organitza l’Acadèmia Catalana de la Música el proper dimecres 27 de novembre. La jornada vol oferir una visió panoràmica d’un sector en creixement i comptarà amb els directors i representants dels principals festivals de música.     

Sota el nom ‘Festivals: Mirades des del s. XXI’, el Fòrum s’estructura al voltant de quatre taules rodones, o mirades, per debatre sobre el present i futur dels festivals del nostre país, des de la seva internacionalització fins a la innovació o la construcció de nous públic i audiències.

La primera mirada  oferirà les experiències –de la mà dels seus protagonistes- de tres festivals que han sabut trobar una veu singular: el Festival Mixtur, el Bachcelona i el Càntut. I ho farà amb la presència dels seus responsables: respectivament, Oliver Rappoport, Daniel Tarrida i Francesc Viladiu. La segona proposta girarà al voltant de la construcció de públics, i ho farà parlant dels drets dels ciutadans, la sostenibilitat, inclusió i diversitat, amb Jordi Herreruela, director del Cruïlla, Daniel Poveda, director del Vida Festival, i Óscar Rando director de l'Esperanzah! World Music Festival.

La tercera mirada abastarà la internacionalització i ho farà amb dues insígnies: el Primavera Sound –amb Joan Pons, cap de premsa i comunicació– i el Sónar, amb Ricard Robles, fundador i codirector. La darrera mirada es preguntarà sobre on són les dones al capdavant dels festivals, i comptarà amb Oriol Aguilà, director del Festival de Peralada, Laura Duran, directora artística de Canet Rock, Cristina Torres, directora del festival Músiques Sensibles i Carmen Zapata, presidenta de Mujeres de la Industria de la Música.

El programa es completarà amb les reflexions de Lluís Bonet i Giada Calvano, professors i investigadors de la Universitat de Barcelona, que analitzaran els instruments per mesurar els impactes dels festivals. La breu peça artística GRRRLS!!!, una reflexió sobre manifestos feministes del segle XX i XXI, dirigida per Carlota Subirós, servirà per tancar el fòrum.

Capellades celebrarà el 30 de maig la 1a festa infantil de la cultura popular
Obertes les inscripcions fins al 6 de febrer
Sant Pere de Ribes acollirà el 3er Concurs Nacional d’Enceses el 9 de maig
Obertes les inscripcions per a les colles participants fins al 7 de febrer
Els Tres Tombs inicien la temporada reivindicant el futur de la festa i el benestar animal
Polinyà presenta el programa de la Capital Catalana dels Tres Tombs
Comença el Tradicionàrius 2020, dedicat al músic i compositor basc Kepa Junkera
El festival internacional de folk se celebrarà del 10 de gener al 3 d’abril i acollirà més de 70 activitats
A cop de rodolí: l’Auca dels Costums de Barcelona
Guillem Roma i Peran Torres són els autors d’aquesta versió actualitzada de l’Auca de Joan Amades
Any nou, cercavila antiga
El ball de Pastorets de Vilafranca del Penedès serà l'entremès convidat al Seguici de les Basíliques de la Barcelona Antiga

Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93.452.73.71 - Fax 93.452.73.72 - info@amic.media