Segons ha apuntat la directora de l’equipament, els joves rebran cursos de català i castellà, aprendran els usos i costums del territori i també rebran formació sobre hàbits d’higiene i per tenir cura de la llar.


 

 

Obre un centre d’acollida de joves migrants sols a la Casa Bloc de Sant Andreu
L’equipament, gestionat per Eduvic, rep una trentena de joves d’entre 16 i 17 anys

Aquest dijous s'ha obert un nou centre d’acollida per a joves migrants sols a la Casa Bloc del barri barceloní de Sant Andreu. L’equipament, que depèn de la DGAIA però està gestionat per la cooperativa d’iniciativa social Eduvic, acull 35 joves d’entre 16 i 17 anys.

Tal com va anunciar fa pocs dies la regidora del districte Lucía Martín en una audiència pública, l’equipament actuarà com a Centre d’Atenció Immediata (CAI), és a dir, els menors no estaran allotjats a llarg termini a la Casa Bloc, sinó que romandran un temps fins que reben una primera revisió mèdica, són vacunats i identificats pels Mossos d’Esquadra. D’allà, els professionals els derivaran a altres centres de llarga estada, tal com ha assenyalat la directora de l’equipament, Marta Montoya, al diari local L’Exprés de Sant Andreu.

Al centre hi treballaran 21 professionals entre educadors, treballadors socials, psicòlegs i traductors, entre d’altres. Segons ha apuntat la directora de l’equipament, els joves rebran cursos de català i castellà, aprendran els usos i costums del territori i també rebran formació sobre hàbits d’higiene i per tenir cura de la llar. També se’ls proposaran activitats de lleure i esportives. Montoya ha indicat que “està previst” que els menors surtin del centre en grup i acompanyats dels educadors.

Punt d’informació per als veïns

El districte de Sant Andreu està treballant amb diferents entitats per tal que els joves puguin participar en algunes des les múltiples activitats que s’organitzen al barri. D’altra banda, s’ha instal·lat un punt d’informació al Centre Municipal de Cultura Popular Can Galta Cremat per donar resposta als dubtes que puguin sorgir al veïnat en relació al centre.

Notícies relacionades
Diverses entitats reclamen canvis en el model de distribució social d'aliments, que consideren "poc inclusiu i eficaç"
Banc dels Aliments, Càritas Diocesana de Barcelona i Creu Roja proposen utilitzar targetes moneder o vals de compra
L’associació Exmenas denuncia les proves de majoria d’edat en una concentració davant la DGAIA
L’entitat també rendeix homenatge a un jove guineà que es va suïcidar fa un mes dies després de ser expulsat d’un centre
El tercer sector torna a denunciar els retards de la Generalitat en els pagaments dels serveis d’atenció a la infància
El deute amb les entitats que presten serveis d'acolliment residencial de la DGAIA supera els 13 milions d‘euros
Creu Roja Joventut repartirà joguines a més de 25.000 infants de tot Catalunya durant aquestes festes
La campanya també pretén sensibilitzar sobre la importància educativa de la joguina com a eina per treballar la tolerància, el respecte i la igualtat
 
Veure més notícies
 
Cultura popular
La trobada del Fòrum d'ONG inicia la Convenció del Patrimoni Cultural Immaterial de la UNESCO
La 14a sessió del Comitè Intergovernamental s'està celebrant entre el 9 i el 14 de desembre a Bogotà
Reivindicant l’esperit del teatre independent
Reflexions a l’entorn del teatre fet per grups amateurs
 


AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93 452 73 71