Solsona, capital del pubillatge de Catalunya
L'Elecció del Pubilla i l'Hereu de Catalunya comptarà amb la persona de més de mil persones

Solsona acollirà aquest cap de setmana l'Elecció de la Pubilla i Hereu de Catalunya. Serà un esdeveniment especial per Solsona, ciutat que acull el programa organitzat pel Foment de les Tradicions Catalanes. Les raons no escassegen: coincidint amb el 50è del primer pubillatge solsoní (1969), la cita se celebrarà per primera vegada des de fa molts anys en un municipi de la demarcació lleidatana. Ocasió immillorable, a més, per a retre un reconeixement als solsonins Laura Algué i Albert Colell, que durant el darrer any han ostentat el títol de Pubilla i Hereu de Catalunya.

La trobada començarà divendres 25 (18:00h) amb la rebuda del Pubillatge a la Sala Polivalent de Solsona, on també es procedirà a fer un comiat informal de la pubilla, l'hereu, i les dames i fadrins de Catalunya. L'endemà, dissabte 26, és el dia escollit perquè el jurat faci exàmens als joves que opten a la proclamació. A mitja tarda, la plaça de Sant Roc presenciarà la inauguració d'una escultura dedicada al pubillatge nacional (17:00h), després de la qual se celebrarà un sopar de comiat dels títols nacionals 2018 a la Sala Polivalent (21:00h).

Caldrà esperar fins diumenge 27, concretament a les 12 del migdia a la plaça del Camp, per a conèixer els candidats que els hi prendran el relleu. Abans, com a preludi d'aquest moment, sens dubte el més esperat del cap de setmana, tot el pubillatge -tan els candidats com aquells que no ho són- participarà d'una cercavila (11:00h) que iniciarà el seu recorregut des la Sala Polivalent. Aquest serà també l'escenari del dinar de cloenda que posarà el punt final al programa.

Podeu confirmar la vostra inscripció a la cercavila clicant en aquest enllaç. 

Els Pastorets tanquen la temporada amb 65.000 espectadors arreu de Catalunya
El municipi del Vendrell, Capital de la Cultura Catalana 2020, ha estat l'encarregat de posar punt final a les representacions d'aquesta tradicional obra nadalenca
Neix un nou portal per agrupar i difondre el patrimoni musical català
La plataforma, impulsada pel Centre Robert Gerhard, inclou 400 entrades i permet escoltar les músiques
Rècord d'assistència als Pessebres Vivents de Catalunya amb 130.000 visites
La Federació de Pessebres Vivents de Catalunya tanca la temporada consolidant-se com a referent turístic al territori
Oda al llenguatge figurat
L'Espai Vilaweb ha acollit la presentació de la 'Paremiologia catalana comparada digital'
Campanes: patrimoni cultural, festiu i sonor
Neix Vibra, l'agenda cultural personalitzada del Departament de Cultura

Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93.452.73.71 - Fax 93.452.73.72 - info@amic.media