Es tracta d’una nova fase d’un projecte que pretén donar veu als usuaris a l’hora de definir els espais i els equipaments del nou edifici, que volen que els ajudin a oblidar que estan ingressats i que els facin sentir que estan com a casa

 

 

Arquitectes, pacients i familiars treballen per definir el futur Hospital del Mar
El projecte busca que els pacients es sentin com a casa, tinguin connexió wi-fi, mobiliari polivalent i espais d’espera per rebre visites

Arquitectes i pacients i familiars treballant colze a colze per definir com ha de ser el futur Hospital del Mar. Aquesta és la innovadora i pionera activitat que aquest matí ha organitzat el centre en el marc de la seva estratègia per a definir la segona fase del seu projecte d’ampliació. Un nou edifici, el segon dels tres que conformaran el futur hospital, que ha de permetre ampliar en 100 llits i sis nous quiròfans la capacitat de l’actual centre sanitari.

Es tracta d’una nova fase d’un projecte que pretén donar veu als usuaris a l’hora de definir els espais i els equipaments del nou edifici, que volen que els ajudin a oblidar que estan ingressats i que els facin sentir que estan com a casa. Espais lluminosos, agradables i càlids, apostant per la privacitat i la tranquil·litat, per disposar de llum natural i vistes al mar i d’un mobiliari polivalent.
Entre les propostes dels pacients, hi ha eliminar les televisions de les habitacions (o permetre el ús individual a les habitacions dobles), la necessitat de connexió wi-fi, de tenir les pertinences a prop i la possibilitat de disposar de lavabos per als familiars a les mateixes plantes d’hospitalització, així com de zones d’office, on puguin escalfar-se el menjar.

A la vegada, demanen que les sales d’espera siguin confortables i disposin d’espais on poder treballar i tenir privacitat. Per a ells, també és important que els familiars dels pacients els puguin acompanyar abans i després de les intervencions quirúrgiques. I, a l’hora de la recuperació, instal·lar a les habitacions i passadissos fites que els permetin veure i certificar la seva progressió.

L’hospital del futur
La segona fase del pla d’ampliació del centre es va posar en marxa el mes d’agost passat amb la contractació dels estudis dels arquitectes barcelonins Pinearq i Brullet-De-Luna per a la redacció del projecte executiu que dibuixarà la distribució dels espais del nou edifici i totes les seves instal·lacions. Un edifici que sumarà 25.000 m2 a la superfície construïda, superant els 60.000 m2 actuals.
El nou edifici tindrà cinc plantes d’alçada i dues plantes subterrànies i permetrà unificar les urgències del centre, donant una millor resposta a les necessitats del servei, que doblarà la seva superfície original (fins als 4.000 m2).

A la vegada, el nou l’edifici disposarà de més de 170 llits, guanyant un centenar respecte als actuals, part dels quals seran individuals per a pacients amb necessitat d’aïllament i per a les mares que hagin donat a llum. Això permetrà potenciar l’atenció maternoinfantil al centre, amb la creació d’una àrea destinada en exclusiva per a la dona i els infants.

Més quiròfans
També s’incrementarà el nombre de quiròfans, amb sis de nous, passant a disposar de 19 a l’Hospital del Mar, i es disposarà de 18 llits a una nova Unitat de Cures Intensives (UCI), connectada de forma directa amb el nou bloc quirúrgic i la unitat de reanimació, per facilitar així el seguiment i el trasllat dels malalts.
Ara, els professionals dels dos despatxos d’arquitectes disposen d’un any per enllestir els treballs, que permetran posteriorment iniciar el procés per a la licitació i adjudicació de l’obra. L’elaboració del projecte executiu té un pressupost de 2,5 milions d’euros, dels quals, el 60% a càrrec de la Generalitat i gairebé el 40% de l’Ajuntament de Barcelona. 

Notícies relacionades
Obre un centre d’acollida de joves migrants sols a la Casa Bloc de Sant Andreu
L’equipament, gestionat per Eduvic, rep una trentena de joves d’entre 16 i 17 anys
L'Hospital de Sant Pau estrena jardins terapèutics per ajudar a la millora dels pacients
En aquesta nova àrea, que vol contribuir a la millora de l'entorn de l'hospital, es desenvoluparan teràpies exteriors i hortícoles
Tret de sortida del IV Congrés de Serveis Socials amb una reflexió al voltant de l’autonomia i les interdependències
El filòsof Ramon Alcoberro ofereix una conferència en l’acte precongrés aquest dimecres a l’Espai Francesca Bonnemaison
Inclusió i reivindicació es donen la mà a la 11a edició del Festival Internacional de Teatre Integratiu 'FITI'
Sota el lema 'Fem Inclusió, Fem Revolució', l'esdeveniment reuneix a quatre companyies que exhibiran teatre inclusiu del 7 al 10 de novembre a Santa Coloma de Gramenet
 
Veure més notícies
 
Cultura popular
Nova Tinguda Blanca dedicada al dret a una mort digna
En parlarà la doctora Glòria Cantarell, membre de la Junta Directiva de l'Associació Dret a Morir DIgnament
El CERAP, Premi Antoni Carné a l'Entitat de l'Associacionisme Cultural Català
També han estat premiats Montserrat Garrich, l'APPEC, l'Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya, l'Associació Cultural Sibemoll i l'Associació Cultural Botafocs
 


AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93 452 73 71