Les propostes de l’Ens
   
   
   
   
   
 
 


 


 

El nou volum de la revista Canemàs es presentarà a l'Institut d'Estudis Catalans
Serà el dijous 7 de novembre (19:00h) a la Sala Nicolau d'Olwer  

Els bous a les Terres de l'Ebre, el relleu generacional en l'associacionisme cultural, la folklorista Adelaida Ferré... Són només algunes de les temàtiques que es tracten en el dissetè volum de la revista Canemàs, editada per l'Ens de l'Associacionisme Cultural Català. La presentació se celebrarà dijous 7 de novembre (19:00h) a la sala Nicolau d'Olwer de l'Institut d'Estudis Catalans (C/ del Carme 47, Barcelona).
 
Com és habitual, el nou volum de la revista inclou una àmplia gamma de temàtiques. Continguts de caràcter històric, com els proposats per Pere Baltà a La Catalunya que impulsà la Il·lustració o Francesc Fortuño a Cultura i associacionisme al Priorat durant el franquisme; cròniques sobre projectes de gran importància patrimonial, com són l'Arxiu del Folklore de la Universitat Rovira i Virgili i la commemoració de l'Any Aureli Capmany, que durant el 2018 ha recordat el llegat del famós folklorista; assajos de màxima actualitat, com l'article de Miquel Botella Castells, identitats i independentisme; i també una entrevista en profunditat a l'antropòleg Manuel Delgado, que desgrana l'estreta relació que hi ha entre la festa  i la revolta social.
 
La revista també inclou una desena de ressenyes sobre publicacions recentment aparegudes al mercat. Entre altres, el lector podrà fer un tastet d'Història de la cuina catalana i occitana vol.1 (Editorial Sidillà, 2018), el documental Teresa Juvé: memòries d'exili (Fundació Paco Candel i Fundació Josep Pallach, 2018),  o el llibre Santa Eulàlia, patrona de Barcelona (Museu Etnològic i de Cultures del Món, 2019).
 
La publicació de la 4a Beca d'Estudis de l'Associacionisme Cultural, molt aviat. 
 
Núria Roca ha estat l'autora de la 4a Beca d'Estudis de l'Associacionisme Cultural Català, titulada Les dones a l'associacionisme cultural català. La incorporació i la participació de les dones en la cultura popular. Un extens treball que es troba en fase de publicació i que destaca els principals obstacles que impedeixen la igualtat efectiva d'homes i dones en les entitats culturals. La recerca s'ha concebut amb el clar objectiu de detectar aquelles mesures que poden adoptar els col·lectius de cultura popular per eliminar el biaix de
gènere actualment existent.

Set concerts simultanis ompliran Terrassa de música popular el 16 de novembre
La 38a Trobada de Bandes de Música de Catalunya reunirà una trentena de formacions
Lluís Calvo reflexionarà sobre els 70 anys del Museu Etnològic de Barcelona
Serà el dimecres 6 de novembre (19:00h) a la seu Montcada del museu
El cementiri de Poblenou proposa mirar la mort amb altres ulls
Dimarts 29 d'octubre el cementiri més antic de Barcelona acull una jornada de xerrades i una visita guiada al recinte
“Els catalans estem molt acostumats a associar-nos per fer activitats culturals”
Entrevista a Mercè Cano, presidenta del Moviment Coral Català
Els cineclubs, escola de cinema i de vida
Dijous 24 d’octubre s’inaugura l’exposició ‘Cineclubisme. El públic s’organitza’ a la Filmoteca de Catalunya
La Cobla conquereix Barcelona

Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93.452.73.71 - Fax 93.452.73.72 - info@amic.media