Amb motiu del Dia Internacional per a l'Erradicació de la Pobresa, que se celebra aquest dijous, diverses entitats i organitzacions del sector social constaten que les conseqüències de la precarietat "encara persisteixen per a moltes persones i famílies".

 

 

Més de 116.000 persones en situació d'extrema vulnerabilitat reben suport de la Creu Roja a Catalunya
L'entitat, que el 2018 va atendre més de 165.000 persones, constata que la recuperació econòmica no arriba als sectors més vulnerables

Avui en dia, els indicadors macroeconòmics apunten al fet que els anys de crisis han passat, però les dades sobre les persones ateses per la Creu Roja indiquen que la recuperació econòmica no ha arribat encara als sectors més vulnerables de la població.

Amb motiu del Dia Internacional per a l'Erradicació de la Pobresa, que se celebra aquest dijous, diverses entitats i organitzacions del sector social constaten que les conseqüències de la precarietat "encara persisteixen per a moltes persones i famílies".

Per aquest motiu, aquestes organitzacions treballen la intervenció integral de les persones en situació de vulnerabilitat, ja que, "més enllà de l'assistència bàsica, es busca la integració completa en la societat".

En aquest sentit, Creu Roja, a través del Pla d'Ocupació, va fer partícips més de 6.300 persones durant 2018, de les quals 1.650 van accedir a una feina. Només el 2018, la mateixa entitat va atendre 165.281 persones des dels programes d'intervenció social de les quals més de 116.384 estaven en situació d'extrema vulnerabilitat i van rebre suport mitjançant respostes específiques com ajudes econòmiques, lliurament d'aliments i material escolar.

Durant l'any passat, s'han atès 1.160 persones a través del programa de prevenció de l'exclusió escolar; 31.285 persones han rebut atenció urgent a necessitats bàsiques; s'han distribuït aliments per a 98.086 persones (a través del Fons d'Ajuda Europea per a les Persones més Desfavorides -FEAD-) i s'ha donat suport a través de les unitats d'emergència social a 3.354 persones sense llar.

Notícies relacionades
30 anys després de l'aprovació de la Convenció dels Drets de l'Infant se segueixen vulnerant els seus drets
Avui, 20 de novembre, se celebra el Dia Universal de l'Infant i Save the children alerta que a Catalunya un 28,6% dels menors d'edat viu en situació de pobresa
Barcelona comptarà amb 400 places d'allotjament d'emergència a l'Operació Fred
Aquest protocol s'activarà en una fase preventiva quan els termòmetres baixin dels 5º o a partir del mes de desembre
El sector social s'uneix per reclamar al Govern que acabi amb l'infrafinançament i garanteixi la qualitat dels serveis
Tercer Sector, sindicats, patronals i col·legis professionals constitueixen una Mesa unitària per demanar que els pressupostos 2020 assegurin el desplegament de les polítiques socials
Obre un centre d’acollida de joves migrants sols a la Casa Bloc de Sant Andreu
L’equipament, gestionat per Eduvic, rep una trentena de joves d’entre 16 i 17 anys
 
Veure més notícies
 
Cultura popular
Àmplia mostra de jocs tradicionals en el 8è Festival DAU Barcelona
L'organització inaugurarà el Saló del Prestigi de Dau Barcelona, dedicat a personatges que han contribuït a la difusió dels jocs populars
Nova etapa de la revista Plecs: més extensió i més qualitat
El nou format del suplement s'ha presentat al Museu d'Història de Catalunya
 


AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93 452 73 71