Amb motiu del Dia Internacional per a l'Erradicació de la Pobresa, que se celebra aquest dijous, diverses entitats i organitzacions del sector social constaten que les conseqüències de la precarietat "encara persisteixen per a moltes persones i famílies".

 

 

 

Més de 116.000 persones en situació d'extrema vulnerabilitat reben suport de la Creu Roja a Catalunya
L'entitat, que el 2018 va atendre més de 165.000 persones, constata que la recuperació econòmica no arriba als sectors més vulnerables

Avui en dia, els indicadors macroeconòmics apunten al fet que els anys de crisis han passat, però les dades sobre les persones ateses per la Creu Roja indiquen que la recuperació econòmica no ha arribat encara als sectors més vulnerables de la població.

Amb motiu del Dia Internacional per a l'Erradicació de la Pobresa, que se celebra aquest dijous, diverses entitats i organitzacions del sector social constaten que les conseqüències de la precarietat "encara persisteixen per a moltes persones i famílies".

Per aquest motiu, aquestes organitzacions treballen la intervenció integral de les persones en situació de vulnerabilitat, ja que, "més enllà de l'assistència bàsica, es busca la integració completa en la societat".

En aquest sentit, Creu Roja, a través del Pla d'Ocupació, va fer partícips més de 6.300 persones durant 2018, de les quals 1.650 van accedir a una feina. Només el 2018, la mateixa entitat va atendre 165.281 persones des dels programes d'intervenció social de les quals més de 116.384 estaven en situació d'extrema vulnerabilitat i van rebre suport mitjançant respostes específiques com ajudes econòmiques, lliurament d'aliments i material escolar.

Durant l'any passat, s'han atès 1.160 persones a través del programa de prevenció de l'exclusió escolar; 31.285 persones han rebut atenció urgent a necessitats bàsiques; s'han distribuït aliments per a 98.086 persones (a través del Fons d'Ajuda Europea per a les Persones més Desfavorides -FEAD-) i s'ha donat suport a través de les unitats d'emergència social a 3.354 persones sense llar.

Notícies relacionades
Un col·lectiu d'escoles i instituts denuncien que la selectivitat frena la transformació educativa
Lamenten que les proves només qualifiquen la capacitat de memoritzar en el curt termini uns continguts determinats
La Comissió de la Renda Garantida expressa “preocupació” pel desplegament de l’Ingrés Mínim Vital a Catalunya
Govern, patronal, sindicats i entitats reclamen al Ministeri coordinar la gestió en una finestreta única i fer-la compatible amb l'ajuda catalana
El 70% dels usuaris de residències i el 56% de treballadors infectats de Covid-19 són asimptomàtics
Vall d'Hebron veu “insuficient” el cribratge basat només en símptomes per detectar tots els casos en aquests centres
Els ingressos de les famílies vulnerables s’han reduït un 31% per l’impacte de la Covid-19
Una enquesta de Save The Children apunta que l’entrada de diners en aquestes llars no arriba als 7.000 euros anuals
 
Veure més notícies
 
Cultura popular
Un cicle de comèdies online per combatre el confinament
La Federació Catalana de Cineclubs i la biblioteca Vapor Vell organitzen ‘A riure, que no és poc!’
El Tradicionàrius convida a celebrar Sant Joan amb la (tele)Revetlla Folk
Hi actuaran Aires del Montseny, La Portàtil FM, l’Orquestrina Trama i colles de diables
 


AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93 452 73 71