Amb l’impuls de la Junta d’Obres, Barcelona va aconseguir tenir el Port eficient i amb capacitat suficient per donar resposta a les necessitats logístiques i de connectivitat que tenia l’economia catalana, altament industrialitzada i en un creixent procés d’internacionalització
Notícies relacionades
Un relat de perseverança i enginy per construir un port modern
Fa un segle i mig va començar la Junta d’Obres del Port de Barcelona, un punt d’inflexió que ha dut al Port de Barcelona a ser un dels més importants del Mediterrani
L’any 1859, l’enginyer de la província de Barcelona, Josep Rafo, va presentar al Ministeri de Foment un projecte d’obres i millores del Port de Barcelona que assegurés un abric segur a les embarcacions i pogués ...
La història portuària de Barcelona: com va ser l’inici?
El Port de Barcelona està celebrant enguany el seu 150 aniversari. El 5 de febrer de 1869 es va constituir la Junta d’Obres del Port de Barcelona, l’entitat responsable de l’administració i gestió de la instal&m...
El Port de Barcelona comparteix la celebració del seu 150 aniversari amb tota la ciutadania
Es commemora el segle i mig de la constitució de la Junta d’Obres del Port, que va impulsar la construcció i el desenvolupament del port modern

El Port de Barcelona celebra enguany el seu 150 aniversari i ho commemora amb un programa d’actes i iniciatives dirigits a la ciutadania i a la Comunitat Portuària. El 5 de febrer de 1869 es va constituir la Junta d’Obres del Port de Barcelona, l’entitat responsable de l’administració i gestió de la instal·lació catalana, que va impulsar el finançament i construcció de les obres del port modern. Va ser la primera Junta d’Obres de l’Estat i amb les infraestructures que va desenvolupar va aconseguir superar un problema històric de la ciutat: proporcionar un resguard ampli i segur per als vaixells. Amb l’impuls de la Junta d’Obres, Barcelona va aconseguir tenir el Port eficient i amb capacitat suficient per donar resposta a les necessitats logístiques i de connectivitat que tenia l’economia catalana, altament industrialitzada i en un creixent procés d’internacionalització.

Durant el darrer segle i mig el Port de Barcelona, que al 1869 acabava al moll de Pescadors, amb una superfície terrestre i marítima que no arribava a les 70 hectàrees, ha experimentat quatre grans ampliacions fins assolir actualment les 1.300 hectàrees de superfície terrestre. Amb un tràfic total de 67,7 milions de tones (+10%) i 3,4 milions de contenidors (+15%), Barcelona ha estat el port europeu de més creixement durant l’any 2018.

Tractor per a l'arrossegament dels vagons per les vies fèrries / Port de Barcelona

“Els darrers 150 anys constitueixen la part més fascinant i intensa de la llarga història del Port. La Junta d’Obres del Port va assentar les bases del port modern i ens ha permès arribar on som avui. És una oportunitat per recordar l’enorme transformació que el Port ha experimentat en aquest temps i volem celebrar-ho amb tots els ciutadans i amb el conjunt de la Comunitat Portuària”, ha declarat la presidenta del Port de Barcelona, Mercè Conesa.

Compartir 150 anys amb la ciutat

Per celebrar aquest aniversari, el Port de Barcelona ha preparat un complet programa d’actes dirigits a la Comunitat Portuària i a tota la ciutadania, que estan tenint lloc al llarg d’aquest 2019.

El programa, que va iniciar-se amb un concert ciutadà al Port Vell ofert per l’Orquestra Simfònica del Vallès el passat mes de juliol, continua amb un acte institucional al Palau de la Música, dirigit principalment a la Comunitat Portuària i que se celebrarà durant aquesta tardor. En aquest acte es presentarà una publicació commemorativa del 150 aniversari, obra de Joan Alemany, que explica l’evolució del Port des de la constitució de la Junta d’Obres del Port fins a l’actualitat.

A més, el Port de Barcelona ofereix visites marítimes gratuïtes a les seves instal·lacions. Es realitzen a bord de Las Golondrinas dos dissabtes cada mes, a les 11.00 hores, fins al mes de desembre. Els recorreguts són guiats i estan dirigits a un públic familiar.

Vista aèria del Port de Barcelona

El programa d’actes es completarà amb una exposició al Museu d’Història de Barcelona, on s’exposaran els fets més rellevants del darrer segle i mig d’història del Port.

“Si avui som el primer hub logístic de la Mediterrània és, en bona part, gràcies a la visió, planificació i esforç d’aquells que ens van precedir a la Junta d’Obres del Port. Som conscients de la responsabilitat que tenim de preservar el seu llegat i d’impulsar el futur del Port, tot potenciant i incrementant l’aportació de valor econòmic, social i ambiental que fem a la societat”, ha destacat Conesa.

 

Visites gratuïtes a bord de Las Golondrinas

El Port sorteja, a través de la seva pàgina web, 150 entrades per cada visita en dues jornades mensuals fins al mes de desembre d’enguany

El Port de Barcelona ofereix visites marítimes gratuïtes a bord de Las Golondrinas per celebrar els seus 150 anys d’història. Els trajectes consisteixen en un itinerari per gaudir dels principals atractius del Port com són: la Torre del Rellotge, el moll de Pescadors, el pont Porta d’Europa, i les terminals, tant de càrrega com de passatge que es poden observar des del mar a plena activitat.

El viatge amb Las Golondrinas, que té una durada de 40 minuts, està amenitzat per un guia que explica els fets més significatius d’aquests 150 anys. Durant tot l’any, el Port de Barcelona sortejarà, a través d’un qüestionari a la pàgina web del Port, 150 entrades per cada visita en dues jornades mensuals fins al desembre d’enguany. Els guanyadors es donen a conèixer el divendres previ a la visita escollida.

Per optar al sorteig de les entrades entra al següent link: www.portdebarcelona.cat/visitaport150

 

 

 

 
Veure més notícies
 


AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93 452 73 71