La VIII Setmana d'Artesania de Catalunya aposta per les produccions audiovisuals
Entre el 7 i el 13 d'octubre, se celebraran 110 activitats arreu del país

Demostracions d'ofici, taules rodones, masterclass, fires, jornades de portes obertes, exposicions... L'oferta de la VIII Setmana d'Artesania de Catalunya, ni més ni menys que 110 activitats repartides arreu del territori entre el 7 i el 13 d'octubre, és extensa i transversal. La inauguració se celebrarà el dilluns 7 d'octubre (19:00h) al Claustre de la Mercè de la Sagrada Família.

Des del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM), organisme impulsor de les jornades, es vol reivindicar tot el patrimoni inherent a la pràctica artesanal: el coneixement de les tècniques i les matèries, la vessant artística i creativa, o la capacitat de crear vincles identitaris, entre altres.

En el marc de La Setmana, quatre mestres artesans oferiran visites guiades a la Sagrada Família, la Casa Vicens, el Palau Güell i la fàbrica de ceràmica La Rajoleta per explicar el llegat artesanal d'Antoni Gaudí, i per extensió, la importància que va tenir l'interiorisme pels artistes modernistes.

Una de les principals novetats del programa és l'organització de la I Mostra Internacional d'Audiovisuals d'Artesania. Diumenge 13, el Museu d'Art Contemporània de Barcelona acollirà la projecció de dotze peces nacionals i internacionals sobre aquest sector productiu. Amb aquesta iniciativa, Artesania Catalunya desitja estrènyer la col·laboració entre els sectors audiovisual i artesanal. El públic assistent podrà veure el documental inèdit Smithsonian Folklife Festival: the catalan craftventure, dirigit per Albert Redondo, sobre la participació de set artesans catalans l'any 2018 en el festival més important de patrimoni cultural i immaterial que se celebra arreu del món.

La joia contemporània és un dels altres plats forts dels plats forts del programa de La Setmana. Les tres exposicions que s'han organitzat -"Nuda vita"", "Fusión, Certamen de Joieria amb Vidre i "Insígnies de Mestre Artesà 2018"- també formen part del programa del Certamen Internacional Joya Barcelona Art Jewellery & Objects, que tindrà lloc al Disseny Hub de la capital catalana entre el 10 i el 12 d'octubre.

Algunes de les activitats programades tenen límit d'aforament, per la qual cosa es requereix una inscripció prèvia al web de La Setmana.

Un llibre reivindica la tasca invisibilitzada de les folkloristes catalanes
Meritxell Orpinell és l’autora de l’estudi ‘Mercè Ventosa i Roca, una folklorista per descobrir’
Reunió del Consell de l’Associacionisme Cultural Català per debatre l’adaptació de les activitats festives
Cultura convocarà dues línies de subvencions per a pal·liar les conseqüències de la pandèmia
La Ciutat Gegantera de Catalunya es festeja les xarxes
Tortosa i Sant Boi de Llobregat, les properes cites geganteres el 2021 i el 2022
“Les festes no se suspenen, sinó que s’adapten i es realitzen en funció de les seves possibilitats”
Francesc Fabregat, Cap dels serveis de Cultura Popular de l'Institut de Cultura de Barcelona
El Tradicionàrius es fa digital
'L'Estradivirus' ofereix concerts, propostes i recursos per gaudir la música folk online
La Capital de la Sardana de Sant Feliu de Guíxols s'ajorna al 2021
La decisió ha estat motivada arran de la situació d'emergència per la COVID-19

Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93.452.73.71 - Fax 93.452.73.72 - info@amic.media