"Aquests són dos termes associats normalment al col·lectiu de persones grans, ja que, malgrat no ser l'únic grup social que ho pateix, sí que és durant aquesta edat quan apareixien la majoria de pèrdues", assegura la Creu Roja.

 

 

Solitud i aïllament social, un dels principals reptes que afronten les persones grans
A Catalunya hi ha 1.437.652 persones grans i el 22% viuen soles

A Catalunya hi ha 1.437.652 persones grans i el 22%, la majoria dones, viuen soles. Així, un dels reptes que afronten aquestes persones són la solitud i l'aïllament social. Amb motiu del Dia Internacional de les Persones Grans, diverses organitzacions, com la Creu Roja es compromet a "contribuir a trencar l'aïllament i la solitud de les persones en situació de vulnerabilitat".

Viure sol no és sinònim sentir-se sol però sí que és un factor que incideix en què la persona pateixi soledat i l'aïllament social. "Aquests són dos termes associats normalment al col·lectiu de persones grans, ja que, malgrat no ser l'únic grup social que ho pateix, sí que és durant aquesta edat quan apareixien la majoria de pèrdues", assegura l'organització.
Així, la manca d'adaptació a aquestes pèrdues pot tenir conseqüències molt negatives en la seva salut i qualitat de vida de les persones. Per aquest motiu, durant l'any 2018 l'entitat ha atès un total de 3.960 persones grans amb aquesta problemàtica a tot Catalunya.

La tasca de la Creu Roja per reduir els efectes de la soledat no volguda té com a objectiu que la persona pugui incrementar i consolidar la seva xarxa social, com la malla social de suport emocional, personal i preventiu.

"Per tal de fer-ho possible hem comptat amb més de 968 persones voluntàries que han realitzat un total de 38.238 intervencions a través d'activitats grupals de caràcter setmanal i/o accions individuals com, per exemple, els acompanyaments", asseguren a l'organització.

Precisament, l'impacte de la solitud i el seu tremend cost humà i econòmic preocupen especialment la Creu Roja. Per això, un dels compromisos que ha adoptat l'organització en la seva última Assemblea General fa referència a "contribuir a trencar l'aïllament i la solitud de les persones en situació de vulnerabilitat".

Notícies relacionades
La Taula del Tercer Sector i els Síndics locals reclamen una prestació de l’habitatge que complementi la renda garantida de ciutadania
Només a l’entorn de Barcelona es calcula que hi ha gairebé 1 milió i mig de persones en situació d’exclusió residencial
El Festival Esperanzah! torna a omplir el Parc Nou de solidaritat, feminisme i economia social
Després d'11 edicions, el festival es consolida com a referent en la construcció de ponts entre el públic i les causes socials
Psicurt, el festival de curtmetratges que amplia la mirada sobre la salut mental
L'esdeveniment tindrà lloc a Tarragona entre el 10 i el 13 d'octubre
Neix el Col·lectiu Ficcial, una assessoria cultural que vetllarà per acabar amb actituds discriminatòries en les ficcions
Les expertes aproparan a guionistes i escriptors eines per aturar la misogínia, el racisme, la LGTBIfòbia o la xenofòbia
 
Veure més notícies
 
Cultura popular
Neix la primera base de dades de l'associacionisme català contemporani
"Els col·lectius de cultura popular som massa poc frívols per aparèixer en els programes de televisió"
Jesús Ventura, Amadeu Carbó i Pep AdellLocutors i tècnics del Fes ta Festa
 


AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93 452 73 71