Ballar les canšons dels avis

Tothom coincideix en la importància de preservar les cançons que cantaven els nostres avis. Són un llegat que no ens podem permetre el luxe de perdre. En aquest empeny, és importantíssim fer extensos treballs de camp que permetin registrar i així salvaguardar tot aquest patrimoni. I tanmateix, cal anar més enllà. La catalogació de les peces populars és un objectiu necessari però no suficient. Si es desitja mantenir la musicalitat popular, cal estimular-la entre les noves joves.
 
Impulsat per Albert Massip, el projecte Càntut ve treballant des de 2012 en aquesta doble direcció. En aquests set anys de vida, s'han recuperat més de mil cançons de la tradició oral de les comarques gironines. Amb la creació del festival homònim, que entre el 15 i 17 de novembre viurà la quarta edició a Cassà de la Selva, s'ha aconseguit socialitzar la informació aportada pels més de 150 cantadors o sonadors que han col·laborat en la confecció del cançoner.
 
Gràcies a la col·laboració de músics professionals i l'Associació d'Ensenyants de Música de Catalunya (AEMCAT), el repertori recollit per Càntut també serà divulgat pròximament a les aules. En el llibre didàctic Càntut: Les cançons de tradició oral a través de la percussió corporal, Santi Serratosa ofereix una manera innovadora de presentar les cançons. A través de la percussió i l'expressió de les possibilitats corporals -colpejar a terra amb els peus, fer espetegar els dits, picar les mans-, es desitja implementar el mètode d'aprenentatge SSM, basat en la creativitat, el joc i el foment de l'expressivitat dels alumnes. Fomentar que en lloc d'aprendre les cançons, comencin a viure-les. La publicació serà presentada l'11 d'octubre a la Fira Mediterrània de Manresa i el 16 de novembre en el marc del festival Càntut.

GermÓ Capdevila: "El periodisme associatiu tÚ un valor afegit"
MÚs poblacions i mÚs escenes en la nova temporada dels pessebres vivents
La temporada de la Federaciˇ de Pessebres Vivents arrencarÓ el 6 de desembre a Prullans de Cerdanya, CÓnoves, Santa Pau, Navata i al Poble Espanyol de Barcelona
Jordi Montllˇ: "Un pessebre ha de ser tot all˛ que el seu autor vulgui"
└mplia mostra de jocs tradicionals en el 8Ŕ Festival DAU Barcelona
L'organitzaciˇ inaugurarÓ el Salˇ del Prestigi de Dau Barcelona, dedicat a personatges que han contribu´t a la difusiˇ dels jocs populars
Nova etapa de la revista Plecs: mÚs extensiˇ i mÚs qualitat
El nou format del suplement s'ha presentat al Museu d'Hist˛ria de Catalunya
Nova Tinguda Blanca dedicada al dret a una mort digna
En parlarÓ la doctora Gl˛ria Cantarell, membre de la Junta Directiva de l'Associaciˇ Dret a Morir DIgnament

Qui som? - AvÝs legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93.452.73.71 - Fax 93.452.73.72 - info@amic.media