Com ha evolucionat la sardana?
En parlarà Jordi León en la conferència 'L'evolució musical de la sardana', dijous 3 d'octubre (19:00h) a la Casa de la Sardana

La sardana és una expressió musical viva. En la conferència L'evolució musical de la sardana, dijous 3 d'octubre (19:00h) a la Casa de la Sardana (C./ Pou de la Figuera, 15), Jordi León explicarà els canvis que ha viscut la dansa nacional per excel·lència. La conferència s'emmarca en el conjunt d'activitats organitzades per la Confederació Sardanista de Catalunya per a difondre la realitat de la cobla i la sardana.

León (Barcelona, 1952) atresora un destacat currículum com a intèrpret, professor i compositor de sardanes. La seva trajectòria s'ha caracteritzat per explorar l'ampliació de les possibilitats d'alguns instruments de cobla, i per la recuperació de nombroses obres inèdites o oblidades. Una tasca que ha compaginat amb la divulgació de guies d'aprenentatge del flabiol i el tamborí, i com a col·laborador de la Gran Enciclopèdia Catalana i la Revista Musical Catalana.

Durant més de 20 anys, León ha estat director de la prestigiosa Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona: des de la 1983 -any de la fundació del conjunt- al 1990 i entre 1993 i 2007. Durant aquest període, el músic barceloní també va flabiolaire de la Cobla Municipal Ciutat de Barcelona (1978-1988) i com a instrumentista d'oboè i flabiol a la Banda Municipal de Barcelona.

En el vessant acadèmic i divulgatiu, León exerceix com a professor de flabiol del Conservatori del Liceu de Barcelona des de 1989, i és col·laborador habitual del Departament de Música Tradicional de l'Escola Superior de Música de Catalunya. Tota aquesta trajectòria ha estat reconeguda amb múltiples reconeixements, com ara la medalla al Mèrit Musical concedida per l'Obra del Ballet Popular (2002) o la concessió de l'accèssit al Premi Popular en el certamen La Sardana de l'Any (2010).

Neix la primera base de dades de l'associacionisme català contemporani
"Els col·lectius de cultura popular som massa poc frívols per aparèixer en els programes de televisió"
Jesús Ventura, Amadeu Carbó i Pep AdellLocutors i tècnics del Fes ta Festa
Més de 1900 músics participaran de la 38a Trobada de Bandes de Música
Tres dies i prop de 480 activitats per descobrir el patrimoni cultural
De l'11 al 13 d'octubre se celebren les Jornades Europees de Patrimoni, enguany més participatives i accessibles
En marxa la selecció de la Capital de la Sardana 2022
Associacionisme i sociabilitat. Reflexions crítiques (1)

Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93.452.73.71 - Fax 93.452.73.72 - info@amic.media