”la Caixa” ha lliurat ajuts per a 79 projectes de recerca pionera i de gran impacte social per un import de 28 milions d’euros
últims articles
Espanya, un dels països on l’origen social dels pares té més influència en la posició social dels fills
 
CaixaImpulse Consolidate apropa al mercat quatre iniciatives biomèdiques disruptives
 
El 37,7% de les mares va sol·licitar una reducció de jornada o treballar a temps parcial després de la baixa maternal davant del 4% dels pares
 
La CECA i la CEOE acorden finançar amb 45.000 milions la competitivitat d'empreses i pimes espanyoles
 
Experts defensen la creació d’una renda bàsica universal per reduir les desigualtats socials a Espanya
 
L’Escola de Cuidadors de “la Caixa” atén a més de 1.000 persones en el seu primer any
 
La primera institució filantròpica de recerca d’Espanya ha destinat enguany 90 milions d’euros a impulsar el talent, la investigació i la innovació
Ajudes a la Ciència i la Innovació "la Caixa" 2019

Isidre Fainé, president de la Fundació Bancària ”la Caixa”; Jaume Giró, director general de la Fundació Bancària ”la Caixa”; Javier Solana, membre del Patronat i del Consell Assessor d’Experts en Recerca de la Fundació Bancària ”la Caixa”, i Pedro Duque, ministre de Ciència, Innovació i Universitats del Govern d’Espanya, han lliurat els ajuts als 79 investigadors nacionals i internacionals que, gràcies a les recerques que desenvoluparan a les millors universitats i centres d’investigació d’Espanya i Portugal, seran capaços de canviar el futur de les persones. ”la Caixa” destina a aquestes noves iniciatives 28 milions d’euros.

«Questions for the future» és el lema que centra el conjunt dels 79 projectes, i en els quals es formulen preguntes per aconseguir un futur millor per a la societat. Algunes de les preguntes són aquestes: Podem reduir l’impacte ambiental amb materials intel·ligents? És possible revertir la immortalitat de les cèl·lules cancerígenes? Es pot diagnosticar la demència amb una simple anàlisi de sang?

Aquests són només tres exemples de les investigacions que s’estan desenvolupant en el marc de les beques de postdoctorat de ”la Caixa”, de la convocatòria en projectes de recerca en biomedicina i salut, i del programa CaixaImpulse. Totes formen part d’un projecte global de l’entitat que es basa en tres pilars: la formació d’excel·lència, per capacitar les generacions futures i promoure el talent investigador; la recerca en l’àmbit de les ciències de la vida i de la salut, i la translació dels resultats de la investigació a la societat, per aportar solucions per als ciutadans a l’hora d’afrontar els grans reptes de futur.

Està demostrat que, per transformar les societats, cal un bon sistema de ciència, tecnologia i innovació. En aquest sentit, les universitats i els centres de recerca i innovació tenen un paper cabdal, com també la inversió que destina un país a R+D+I, tant pel que fa al sector públic com al privat.

El Pla Estratègic 2016-2019 de la Fundació Bancària ”la Caixa” inclou la inversió en recerca com una prioritat. Enguany, l’entitat destina 90 milions d’euros al coneixement, la recerca i la innovació. Aquesta inversió converteix la institució en la primera entitat filantròpica de recerca d’Espanya i Portugal, la segona d’Europa i una de les més importants del món. En paraules del president de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Isidre Fainé: «Els científics són capaços de transformar el món a través de la seva imaginació, el seu talent i el seu esforç, i aconsegueixen oferir respostes a preguntes que tal vegada no ens hem formulat. Des de la Fundació Bancària ”la Caixa” impulsem projectes que ajuden a ampliar els horitzons del nostre coneixement, com les 79 recerques que presentem avui, que de ben segur ens ajudaran a dibuixar un futur esperançador».

AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93.452.73.71 - Fax 93.452.73.72 - info@amic.media