“la Caixa” facilita material escolar a prop de 85.000 nens i nenes en situació vulnerable
últims articles
El 37,7% de les mares va sol·licitar una reducció de jornada o treballar a temps parcial després de la baixa maternal davant del 4% dels pares
 
La Fundació Cruyff i "la Caixa" continuaran educant a través de l'esport
 
La CECA i la CEOE acorden finançar amb 45.000 milions la competitivitat d'empreses i pimes espanyoles
 
Experts defensen la creació d’una renda bàsica universal per reduir les desigualtats socials a Espanya
 
”la Caixa” ha lliurat ajuts per a 79 projectes de recerca pionera i de gran impacte social per un import de 28 milions d’euros
 
El programa Més Feina de ”la Caixa” ha facilitat 224 contractacions a Catalunya
 
A Catalunya, més de 14.000 alumnes rebran el material de CaixaProinfància
Tornada a l'escola CaixaProinfància

Durant l’inici del nou curs, “la Caixa” facilitarà un total de 84.955 kits de material escolar a nens i nenes de tot l’Estat espanyol atesos per CaixaProinfància, el programa dirigit a llars en situació de pobresa amb menors de 0 a 18 anys.

A Catalunya, 14.468 alumnes rebran aquest material.  Concretament 13.328 són de la província de Barcelona, 320 de Girona, 171 de Lleida i 244 de Tarragona.

Amb tres modalitats diferents per adaptar-se a cada cicle educatiu (preescolar, primària i secundària), els kits inclouen una motxilla, un estoig (amb bolígraf, multicolor, llapis, goma i maquineta), llapis de colors, una llibreta A4, un joc de regles, un compàs i una calculadora científica. Aquests lots són distribuïts per les entitats socials que desenvolupen el programa en els seus territoris.  

Una de les principals línies de treball del programa és garantir la promoció socioeducativa dels infants. Per això, a més dels lliuraments dels kits de material escolar, al llarg de tot el curs escolar es facilitaran diferents ajudes educatives a les famílies ateses per CaixaProinfància, com ara reforç escolar o estudi assistit, suport psicomotor, atenció logopèdica i equipament escolar.

«L’educació és la millor eina per possibilitar als nens i nenes un futur enriquidor i amb oportunitats. Facilitant-los aquest material contribuïm a que tornin a l’escola preparats i sobretot amb il·lusió i ganes d’aprendre.», ha explicat el president de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Isidre Fainé.

El programa treballa amb la premissa que les condicions de l’entorn, com la salut, l’organització familiar o la xarxa social, influeixen directament sobre els processos d’aprenentatge i l’escolarització, de manera que els infants i adolescents que viuen en contextos fràgils tenen més dificultats per aconseguir l’èxit escolar.

Amb el reforç educatiu es vol aconseguir que cada participant pugui desenvolupar les seves competències bàsiques, millorar els hàbits d’estudi, promoure l’autonomia en l’aprenentatge, incrementar les expectatives davant la possibilitat d’èxit, i impulsar els resultats acadèmics i el rendiment escolar. Amb tot això, també s’espera millorar l’autoestima de cada infant i adolescent, i enfortir els processos de socialització i inclusió social.

AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93.452.73.71 - Fax 93.452.73.72 - info@amic.media