Les propostes de l’Ens
   
   
   
   
   
 
 


 


 

Prop de 250 puntaires mostraran la seva habilitat amb els boixets per La Mercè
La 7a Trobada de Puntaires de la festa major de Barcelona tindrà un accent solidari i sostenible

Com ja és tradicional, dissabte 21 de setembre al matí el Passeig de Sant Joan s’omplirà dels boixets, fils, mocadors, punyetes i tot tipus de filigranes, amb ocasió de la 7a Trobada de Puntaires de La Mercè. El públic podrà veure les millors creacions i una gran varietat de disseny i tècniques, i gaudir en directe del treball de les artistes de les puntes.

A la trobada, organitzada per l’Associació Catalana de Puntaries (ACP), participaran prop de 250 persones, provinents de tota la província de Barcelona. L’esdeveniment tornarà a ser un aparador excel·lent de la vitalitat i riquesa d’aquest art, ja que, segons la presidenta de l’ACP, Rosa Maria Provencio, “s’hi podran veure tot tipus de treballs, des de la punta més clàssica i geomètrica fins a la punta més agosarada contemporània, tots els estils i tècniques”.

Enguany, la trobada tindrà un accent solidari i sostenible. Les puntaries participaran en el programa que té el districte de l’Eixample per reforçar les relacions socials de les persones grans que se senten soles, i per això, es convidarà a veïns i veïnes grans del barri a un esmorzar i a participar en aquesta activitat. També com a novetat, l’acte comptarà amb la col·laboració de les cases comercials DMC i Aigües de Barcelona, que per primera vegada distribuiran aigua en gerres i no en petites ampolles de plàstic per evitar l’ús del plàstic d’un sol ús.

La cita serà de 10.30 a 13 hores en el Passeig de Sant Joan, per damunt de la Diagonal. Les persones que desitgin participar s’hi poden inscriure enviant un correu electrònic a l’adreça puntaires@puntaires.com o trucant al telèfon 934 125 078.

La cultura popular en les Festes de la Mercè
Una jornada per reflexionar sobre els arxius de les entitats
Sant Feliu de Llobregat celebra la 1a Jornada d'Arxius i Associacionisme el pròxim 28 de setembre
'Ateneus: llavor de llibertat', un documental que posa en valor el seu impacte social
El documental es presentarà el 16 de setembre a la Filmoteca de Barcelona
El centenari de Manuel Cubeles i l’Esbart Marboleny
Pere Baltà recorda la importància del mestre de dansa en la consolidació del festival Ésdansa
Lluitar contra la banalització de les festes
En la conferència 'La cultura popular als Països Catalans', Xavier Orriols ha defensat mesures per a garantir la preservació dels models festius catalans
Un projecte pilot de l’Institut Guttman, primera beca Mike Lane dels CVG
La beca vol rebre homenatge al casteller que va patir un accident l’any 2013

Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93.452.73.71 - Fax 93.452.73.72 - info@amic.media