Art per a recordar d'on venim
últims articles
El Museu de les Aigües ofereix nous tallers gratuïts per a tota la família
 
La lluita pel planeta comença a casa
 
Que ningú es quedi enrere
 
Que ningú es quedi enrere
 
“L’aigua de l’aixeta és l’aliment més controlat del món”
 
Gaudí reneix al Museu de les Aigües
 

Qui som? Per què estem aquí? Quantes vides passades han influït a les ciutats que habitem? El món accelerat en el qual vivim, marcat pel ràpid canvi tecnològic, sembla sofrir la síndrome de l'oblit. Es tracta d'una tendència a deixar de costat el passat que ha modelat el nostre present. El llegat dels nostres pares i els nostres avis és un fil daurat que condueix al descobriment de nosaltres mateixos.

Un temps feliç. Dur, però feliç. En el qual les persones donaven valor a les coses. En el qual la imaginació suplia la falta de joguines. En el qual tot estava per construir. Així ho recorda Joana, una de les filadores de la històrica fàbrica tèxtil de la Tecla Sala de L'Hospitalet de Llobregat. Una d'aquestes dones pioneres, la història de la qual ha marcat el desenvolupament d'aquesta ciutat i a les quals rep homenatge al carrer Riera de la Creu un evocador mural pintat per l'artista Slim Art, que ens recorda l'activitat que duien a terme les filadores de les colònies tèxtils que van marcar el perfil d'aquesta ciutat en bona part del segle XX.

L'obra visual s'emmarca en una iniciativa d'Aigües de Barcelona que busca recuperar la memòria històrica dels barris i ciutats de l'àrea metropolitana de Barcelona. La ràpida transformació del teixit urbà de Barcelona i dels municipis del seu al voltant, a causa del creixement de la població i al canvi d'ús dels espais emblemàtics, comporta un risc: que els barris vagin perdent una part de la seva essència i oblidin les històries humanes que no s'expliquen en els llibres d'història.

Per això, Aigües de Barcelona ha volgut posar el seu granet de sorra per a recuperar una part de la memòria col·lectiva i rendir tribut a les dones i homes que, amb el seu esforç, van contribuir a transformar les nostres ciutats i les nostres vides. La Tecla Sala o Ca Vilumara van constituir clars exemples d'una indústria tèxtil, ja desapareguda, que va ajudar a convertir L'Hospitalet en la gran ciutat que és avui dia, la segona de Catalunya per població.

 

AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93.452.73.71 - Fax 93.452.73.72 - info@amic.media